Adana'da Orman Yanginlarina Erken Müdahale Için Su Tankeri Dagitildi

Orman Genel Müdürlügü tarafindan gönderilen ve orman yanginlarina karsi ilk müdahalede önemli bir görev üstlenen 5 adet çok amaçli su tankeri Sariçam, Ceyhan ve Karatas ilçelerinde yangina hassas olan mahallelere dagitildi.

Adana'da Orman Yanginlarina Erken Müdahale Için Su Tankeri Dagitildi
Sariçam Yangin Ilk Müdahale Ekibi ve Orman Deposu’nda gerçeklestirilen dagitim törenine Bölge Müdürü Mahmut Yilmaz, Bölge Müdür Yardimcisi Tuncay Can, Köksal Kaya, Orman Yanginlariyla Mücadele Sube Müdürü Nezir Sahbazogullari, Adana Orman Isletme Müdürlügü Müdür Yardimcisi Taner Özgan, Sariçam Isletme Sefi Atilla Besni, Merkez Isletme Sefi Esra Baltaci Gürler, Ceyhan Isletme Sefi Abdullah Sarlak, Balcali Isletme Sefi Burak Güngör ile köy muhtarlari ve isletme müdürlügü personelleri katildi.

Sariçam’da Karlik, Turunçlu, Karaömerli mahallelerine, Ceyhan’da Sarimazi Mahallesi’ne, Karatas’ta ise Kapi Mahallesi muhtarlarina verilen 2,5 tonluk çok amaçli su tankerlerinin kullanimi konusunda Orman Yanginlariyla Mücadele Sube Müdürü Nezir Sahbazogullari tarafindan egitim verilerek, yangin esnasinda nasil müdahale edilecegi uygulamali olarak gösterildi.

Adana Orman Bölge Müdürü Mahmut Yilmaz, orman yanginlari açisindan hassas bölgede yer aldiklarini belirterek, “Orman yanginlarinda erken müdahale çok önemli. Bu nedenle dagitilan su tankerlerinin bizim ve köydeki vatandaslarimiz için hayati önemi var. Köylülerimiz traktörün arkasina takacaklari tankerle muhtemel orman yanginlari ve kirsal alan yanginlarinda ekiplerimiz gelene kadar, olay yerine gidip alevlere müdahale edebilecek. Yeni su tankerlerinin tüm köylerimize hayirli olmasini diliyorum" dedi.

Kaynak: İHA