Tarihi Roma Hamami'nda Çevre Düzenlemesi Sürüyor

Yozgat’in Sarikaya ilçesinde bulunan 2 bin yillik Roma Hamami’nin turizme kazandirilmasi amaciyla baslatilan çevre düzenlemesi çalismalari devam ediyor.

Tarihi Roma Hamami'nda Çevre Düzenlemesi Sürüyor
Sarikaya ilçesinde tarihi 2 bin yil öncesine dayanan ve 2018 yilinda UNESCO Dünya Mirasi Geçici Listesi’ne alinan ‘Kral Kizi’ adiyla da bilinen Basilica Therma Roma Hamami’nin çevre düzenlemesi sürüyor. Yaklasik 3 aydir Roma Hamaminda devam eden çalismalari yerinde inceleyip yetkililerden bilgi alan Yozgat Valisi Ziya Polat’a MHP Yozgat Milletvekili Ibrahim Ethem Sedef, Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Nazif Yilmaz ve Sarikaya Belediye Baskani Ömer Açikel de eslik etti.

Tarihi Roma Hamaminda çevre düzenlemesi çalismalarinin 3 ay önce basladigini söyleyen Il Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Çiftçi, “Kültür ve Turizm Bakanligi, Kültür Varliklari ve Müzeler Genel Müdürlügünce hazirlanan çevre düzenlemesi projesi insaat çalismalari 3 ay önce basladi ve çalismalarimiz büyük bir titizlikle devam ediyor. 3-4 aya kadar çevre düzenlememizi büyük ölçüde tamamlamis olacagiz ve tarihi yapimizi görmeye gelenlere daha saglikli ve etkin ziyaret ortami sunacagiz. Çevre düzenleme çalismalarinin tamamlanmasiyla ören yerimizde karsilama merkezi, gezi alani, fotograf çekim alanlari yer alacak. Amacimiz 2 bin yillik tarihi yapinin tanitimini yaparak turizme kazandirmak. Böylelikle turizm alaninda hem büyük bir adim atmis olacagiz hem de ülkemizi ve ilimizi dünya çapinda tanitmis olacagiz.” dedi.

Kaynak: İHA