Özel Halk Otobüsü Soföründen Ekrem Imamoglu'na Tepki

IETT çatisi altinda birlestirilen beyaz plakali özel halk otobüsünde çalisan 45 yasindaki Koray Karabak, ücretsiz binmek istedigi IETT otobüsüne alinmayinca duruma tepki gösterdi. Kadroda çalisan IETT soförleri ve ailelerine belediye tarafindan bakiye dolumu yapildigini iddia eden ve kendilerine bu hak saglanmadigi için IBB Baskani Ekrem Imamoglu’na tepki gösteren Karabak, “IETT kendi soförlerine kontör yüklüyorsa, beyaz plakalara, özel halk otobüslerinde çalisanlara da yüklesin. Burada çifte standart var. Ben bunun giderilmesini istiyorum” dedi.

Özel Halk Otobüsü Soföründen Ekrem Imamoglu'na Tepki
Iddiaya göre, 45 yasindaki Koray Karabak, IETT çatisi altinda birlestirilen beyaz plakali özel halk otobüsünde 4 yildir kadrosuz olarak çalisiyor. Karabak, dün Pendik’te Kaynarca duraginda bindigi IETT otobüsünde soföre, IETT’ye bagli özel halk otobüsünde çalistigina dair kartini gösterip geçmek istedi. Soförler arasinda gelenek haline gelen uygulamadan yararlanmak için kartini IETT soförüne gösteren Karabak, IETT soförü tarafindan otobüsten atildi. Bunun üzerine Karabak, IBB Baskani Ekrem Imamoglu’na kadroda çalisan (siyah plakali otobüs) IETT soförleri ve ailelerine belediye tarafindan bakiye dolumu yapildigini iddia ederek kendilerine bu hakkin saglanmadigi için tepki gösterdi.

“BEN MAGDUR OLDUM”

Konu hakkinda konusan özel halk otobüsü soförü Koray Karabak, “2018 yilindan beri özel halk otobüsü soförlügü yapiyorum. Bir çifte standartlik var. Son zamanlarda su elimde gördügünüz kart benim sertifikam. Istanbul Büyüksehir Belediyesi 26 Subat 2020’de verdi. Ben beyaz plakali araç kullaniyorum. Devlete ait IETT’nin arabasi siyah plaka. Siyah plakali arabalar bizi almiyor. Diyor ki ‘Kontör bas’ biz buna kontör yükleyemiyoruz. Onlarin eslerinin, çocuklarinin, kendilerininkine kadrolu oldugu için için IBB kontör yüklüyor. Onlar beyaz arabaya bindigi zaman metroya bindigi zaman, vapura bindigi zaman kart okutuyor. Bizim böyle bir sistemimiz yok. Bugün Pendik Peronlardan saat 14.10’da kalkan, Sabiha Gökçen seferini yapan soför Kaynarca duragina geldi. Ben araca yöneldim, bindim. ‘Selamünaleyküm kaptan, kolay gelsin’ dedim. Kartimi gösterdim. Arkaya dogru ilerledim. Beni geri çagirdi. ‘O nedir’ dedi.

‘Sizce ne olabilir’ dedim. ‘Ben ne bileyim’ dedi.

Ben ‘özel halk otobüsü soförüyüm’ dedim. Dedi ki ‘Sen kartini okut’ Kartimi okuttum. Kontör olmadigini bildigim halde adim, soyadim özel halk otobüsü soförü oldugum orada çikiyor. Dedi ki ‘Arabadan asagi in’ dedim ki ‘Abi ise geç kaliyorum. Havalimaninda yükleyeyim kontör’ dedim. ‘Olmaz asagi in, geçersiz’ dedi.

‘Bak ayni meslektasiz, yaptigin yanlis’ dedim. Ben magdur oldum” dedi.



“IETT KENDI SOFÖRLERINE KONTÖR YÜKLÜYORSA, ÖZEL HALK OTOBÜSLERINE, BIZE DE YÜKLESIN, BURADA ÇIFTE STANDART VAR”

Karabak, “Ben Ekrem Imamoglu’na buradan sesleniyorum ‘Bir gömlek giymek ile bot giymekle bu isler olmaz. Imamoglu’nun iyi bir sey yapmasini da isterim. Kadrolular çolugu çocugu arabaya biniyor. Biz beyaz plakada çalisiyoruz. 300, 500, kisiyi aksama kadar tasiyorum. Büyüksehir’den aldigim bu kartta IETT yaziyor. Barkodu var. Egitime girdim aldim. Ben arabaya binemiyorum. Burada çifte standart var. Bu çifte standart giderilsin. Bunu istiyorum. AK Parti döneminde girdigim için bu bir gelenek. O zaman sertifikalar bu renk degildi. Yesildi, yine selam veriyorduk. Arabalara biniyorduk. ‘Selamünaleyküm, kolay gelsin diyorduk’ Zaten beyaz gömlek, mavi gömlek soför biliyor. Ama bu son zamanlara dogru benim besinci sefer arabadan atilisim. 3 ay önce 500 T hattindan da atildim. Ben buna 100 lira, 200 lira da yüklerim. Mevzu o degil, mevzu çifte standartlik. Bir adalet varsa burada, siyah plaka IETT’nin kendi arabasi soförlere kontör yüklüyorsa, beyaz plakalara, özel halk otobüsünde bize de yüklesinler. Burada çifte standart var. Ben bunun giderilmesini istiyorum” diye konustu.

(Sevgi Canpolat - IHA)
Kaynak: İHA