Konya'nin Bereketli Topraklari Modern Sulamaya Kavusuyor

Tarim ve Orman Bakanligi Devlet Su Isleri (DSI) Genel Müdürlügü, Konya ve ilçelerinde son dönemde su yapilarinin yapim islerinin yogunlastigini, su yapilarinin artmasi ile bu ildeki tarimsal faaliyetlerin gelismesinde önemli rol oynadigi bildirildi.

Konya'nin Bereketli Topraklari Modern Sulamaya Kavusuyor
Konya Ili Meram Ilçesinde yer alan Meram Yesildere Göleti ve sulamasi insaatinda çalismalarin hizla devam ettigini açiklayan DSI Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akca, “Kil çekirdekli kaya dolgu tipindeki gölet insaatinda çalismalarin tamamlanmasiyla birlikte bin 420 dekarlik tarim arazisi modern borulu sistem ile sulama imkânina kavusacaktir. Projede, 2022 yili Kasim ayi ortalarina kadar gölet dolgu ve göl alaninin blanket kaplama çalismalarinin tamamlanarak bu yil sonunda gölette suyun tutulmasi planlanmaktadir. Bu çerçevede modern sulama hatti yapimi da 2023 yili içerisinde tamamlanacaktir” dedi.

Proje tamamlandiginda yöre halkinin yillardir hasretle bekledigi sulama suyu beklentisini de karsilanacagini bildiren Akca, ülke ekonomisine yillik 4 Milyon 400 bin lira katki saglayacagini belirterek, “Meram Yesildere Göleti ve Sulamasi insaat çalismalarinin tamamlanmasiyla bölgede yapilacak sulu tarimla 2022 yili birim fiyatlari ile ülke ekonomisine 4 Milyon 400 bin yillik katki saglanmasi hedeflenmektedir. Projenin tamamlanmasi ile birlikte bölgede ürün çesitliligi artacak ve gelir kaynaklari tarima dayali olan yöre halkinin sosyo-ekonomik olarak gelisim göstermesine katki saglanacaktir” bilgisini verdi.
Kaynak: İHA