Hisarcik MYO'da Doluluk Orani Yüzde 100

Kütahya Dumlupinar Üniversitesi (DPÜ) Hisarcik Meslek Yüksekokulu, 2022 Yüksekögretim Kurumlari Sinavi (YKS) yerlestirme sonuçlarina göre kontenjanlarinda yüzde 100 doluluk oranina ulasti.

Hisarcik MYO'da Doluluk Orani Yüzde 100
Hisarcik Meslek Yüksekokulu’nun 7 ön lisans programi, Ceza Infaz ve Güvenlik Hizmetleri, Tapu ve Kadastro, Is Sagligi ve Güvenligi, Bankacilik ve Sigortacilik, Insan Kaynaklari Yönetimi, Halkla Iliskiler ve Tanitim, Lojistik için YKS tercih kilavuzunda bulunan 284 kontenjana 284 ögrenci yerlestirildi. Böylece Hisarcik MYO, açtigi kontenjanlarin tamamini doldurmus oldu.

Meslek Yüksekokulu Müdürü Ögr. Gör. Burak Kavaslar konuyla ilgili yaptigi açiklamada, “2022-2023 Egitim-Ögretim yilinda Hisarcik Meslek Yüksekokulu, programlarinda yüzde 100 doluluk oranina ulasmistir. Sonuçlarin Üniversitemize, Meslek Yüksekokulumuza ve ilçemize hayirli olmasini diliyorum. Hisarcik Meslek Yüksekokulunu tercih eden ve yerlesen ögrencilerimizi tebrik ediyorum. Meslek Yüksekokulumuzun dinamik, çagdas, ögrenci dostu akademik ve idari personeli olarak yerlesen tüm ögrencilerimizi Meslek Yüksekokulumuza bekliyoruz. Ayrica bu sene itibariyle Bankacilik ve Sigortacilik programimiza yerlesen ögrencilerimiz için 3+1 (Isletmede Mesleki Egitim) uygulamasina geçiyoruz. Program ögrencilerimiz iki yillik egitimlerinin ilk 3 dönemini Meslek Yüksekokulumuzda geçirecek son 1 dönemlerini ise programlariyla alakali isletmelerde, kurumlarda geçirecektir. Bu da ögrencilerimizin egitim hayatlari bitmeden isi yerinde ögrenmelerini saglayacak ve kariyerlerinde büyük bir avantaj saglayacaktir. Tüm yerlesen ögrencilerimize “hos geldiniz” diyor, üniversite hayatlarinda basarilar diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA