Devlet Korumasindaki Gençler Üniversiteli Olmanin Sevincini Yasiyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanliginin bakim ve korumasi altinda olup da Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’na (YKS) giren 742 gençten 312’si üniversiteye yerlesti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanliginin sosyal hizmet modellerinden yararlanan ve bu yil gerçeklestirilen Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’na (YKS) giren 742 gençten 312’si üniversiteli oldu. YKS’de sözel alanda 494.09 puanla Türkiye 323’üncüsü olan Manisa’dan Recep Can Özyegin Üniversitesi Iletisim ve Tasarimi Bölümünü, sayisal alanda 520.53 puanla Türkiye 6.457’ncisi olan Amasya’dan Mevlüt Enes Türkoglu da 9 Eylül Üniversitesi Tip Fakültesini kazandi. Ögrenci Seçme ve Yerlestirme Merkezince yapilan yerlestirme sonuçlarina göre üniversiteye yerlesmeye hak kazanan devlet korumasindaki 312 gençten 148’i lisans, 164’ü ön lisans bölümlerine kayit hakki elde etti. Üniversiteye yerlesen gençlerden 2’si tip, 13’ü mühendislik, 12’si siyaset bilimi ve kamu yönetimi, 2’si Almanca ögretmenligi, 2’si sosyal bilgiler ögretmenligi, 1’i tarih ögretmenligi, 1’i Türkçe ögretmenligi, 2’si psikoloji, 22’si sosyal hizmet, 11’i sosyoloji, 4’ü çocuk gelisimi, 2’si ilahiyat bölümünü kazandi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, üniversiteli olmanin sevincini yasayan gençleri tebrik ederek, basarilarinin devamini diledi. Devlet korumasindaki gençlere pek çok imkan saglandigini belirten Bakan Yanik, sunlari kaydetti:

“Çocuklarimizi bugüne kadar oldugu gibi ögrenim hayatlari boyunca da destekleyecegiz. Bakanligimizca yüksekögretime devam eden gençlerimize çesitli imkanlar sunuyoruz. Halihazirda toplam 516 üniversite okuyan ögrencimize destegimiz sürüyor. Bu yil yerlesen 312 ögrencimizle birlikte toplam 828 ögrencimizi destekleyecegiz. Rehberlik ve danismanlik hizmetimizin yani sira ögrencilerimizin giyim, yemek, ulasim gibi yasam giderlerini karsiliyoruz. Tercih eden gençlerimizin tamami Kredi ve Yurtlar Kurumuna (KYK) bagli yurtlardan ücretsiz yararlanmaktadir. Mezun olduktan sonra da onlari kamu kurum ve kuruluslarinda ögrenimlerine uygun kadrolarda istihdam ediyoruz. Gençlerimizin ögrenimlerine devam edecekleri illerde onlar için danisman görevlendirecegiz.”
Kaynak: İHA