Belediyeden 20 Bin Kisilik Asure Ikrami

Her yil Muharrem ayinda vatandaslara asure ikraminda bulunan Tavsanli Belediyesi bu gelenegini sürdürüyor.

Belediyeden 20 Bin Kisilik Asure Ikrami
Asure ikrami sebebiyle Cumhuriyet Meydani’nda protokol mensuplarinin katildigi bir tören gerçeklestirildi.

Programa; Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Baskanlik Divani Katip üyesi ve AK Parti Kütahya Milletvekili Ishak Gazel, Kaymakam Erdogan Kanyilmaz, Belediye Baskani Mustafa Güler, AK Parti Ilçe Baskani Bilal Kiyak, belde belediye baskanlari, daire ve kurum amirleri, belediye meclis üyeleri ve vatandaslar katildi.

Milletvekili Ishak Gazel, “Muharrem ayi tarihimiz açisindan, Anadolu topraklarinin tarihi açisindan ve Islam tarihi açsindan çok önemli bir aydir. Islam tarihinin çok önemli dönüm noktasi olaylari bu ayda gerçeklesti. Peygamberimizde Muharrem ayinda yapilan ibadetlerin ne kadar önemli oldugunu, bu ayda tutulan oruçlarin ne kadar önemli oldugunu belirtmistir. Ayni zamanda Kerbale’da yasanan katliamda Muharrem ayinda oldu. Bugün burada birlik ve beraberlik içerisinde toplandik. Birligimiz ve beraberligimiz daim olsun. Emegi geçenlere tesekkür ediyorum” diye konustu.

Baskan Mustafa Güler, protokol mensuplari ve vatandaslara asure ikramina katildiklari için tesekkür etti.

Asure programi Tavsanli Ilçe Müftüsü Mevlüt Hakan Asan tarafindan yapilan dua ile sona erdi.

Milletvekili Ishak Gazel, Belediye Baskani Mustafa Güler ve AK Parti Ilçe Baskani Bilal Kiyak kazanlarin basina geçerek bir süre vatandaslara asure dagitti.

Kaynak: İHA