'Başörtülülerden psikolog olmaz' diyen Üstün Dökmen'in psikolog olmadı ortaya çıktı!

Katıldığı bir programda 'başörtülü psikolog olmaz' diyen Üstün Dökmen'in, psikolog değil, psikolojik danışma ve rehberlik hocası olduğu ortaya çıktı.

'Başörtülülerden psikolog olmaz' diyen Üstün Dökmen'in psikolog olmadı ortaya çıktı!
'Başörtülülerden psikolog olmaz' diyen Üstün Dökmen'in psikolog olmadı ortaya çıktı!
Prof. Dr. Üstün Dökmen'in katıldığı bir programda başörtüsü üzerinden yaptığı değerlendirmeler günlerdir Türkiye'nin gündeminde.

Üstün Dökmen'in bu ifadelerine tepki yağarken, Sabah Gazetesi yazarı Melih Altınok'tan şaşırtan bir iddia ortaya atıldı. Altınok, kaleme aldığı yazıda Dökmen'in psikolog değil; psikolojik danışma ve rehberlik hocası olduğunu belirtti.

Melih Altınok'un konuyla ilgili yazısı şu şekilde:

Meğer sahip olmadığı bir titri Dökmen'e yakıştırarak iltifat etmişim. Psikologlarımıza, psikiyatrlarımıza da haksızlık yapmışım.

Zira Dökmen, psikolojik danışma ve rehberlik hocasıymış.

Yani 'Başörtülü hâkim olabilir, çünkü hukuk alanım değil' diyerek sanki psikoloji ve psikiyatri alanında bilimsel norm belirleme ehliyetine sahipmiş gibi davranan Dökmen hariçten gazel okuyormuş.

Ne olmuştu?
Prof. Dr. Üstün Dökmen, katıldığı bir programda , 'Başörtülü psikolog, başörtülü psikiyatrist, başörtülü PDR uzmanı olması meslek etiğine aykırıdır. Nötr olamazlar' ifadelerini kullanmış ve toplumun birçok kesiminden tepki toplamıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da konuya ilişkin açıklamalarda bulunarak, '28 Şubat bakiyesi kimi kendini bilmezlerin başörtülü kadınlara yönelik hezeyanlarında görüyoruz. İhya yerine yıkmayı siyasetlerinin merkezine yerleştiren rövanşist yaklaşımdır' ifadelerini kullanmıştı.