Meksika'daki Organize Suç Örgütüne Büyük Darbe Açiklamasi 164 Kisi Tutuklandi

Meksika’da güvenlik güçleri tarafindan düzenlenen operasyonda organize suç örgütüne büyük darbe vuruldu. Güvenlik güçleri 164 kisiyi tutuklarken, çok sayida silah ve araca da el konuldugu bildirildi.



Meksika’nin Michoacan eyaletinde yer alan Tiamba kasabasinin dün 28 araçlik bir konvoyla “Pueblos Unidos” adli silahli suç örgütü üyeleri tarafindan ablukaya alindiginin bildirilmesinin ardindan güvenlik güçleri bölgede operasyon baslatti. Michoacan Eyaleti Kamu Güvenlik Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, Güvenlik Bakani General Jose Alfredo Ortega tarafindan bizzat yönetilen ve eyalet sivil muhafizlari, Meksika ordusu ile Ulusal Muhafizlarin ortak katilimiyla yürütülen operasyon sonucunda kasabayi ablukaya alan 164 çete üyesinin tutuklanarak adli makamlara teslim edildigi belirtildi. Açiklamada, 142 tüfek, 44 tabanca, çok sayida mühimmat ve biri zirhli olmak üzere 28 araca da el konuldugu ifade edildi.

Suç örgütü 25 Ulusal Muhafizi kaçirdi

Operasyondan kisa bir süre sonra Tiamba kasabasinin yakinlarindaki Paracho sehrinde kimligi belirsiz kisilerin, 25 Ulusal Muhafiz personelini kaçirdigi ve tutuklanan 164 çete üyesinin serbest birakilmasini talep ettikleri bildirildi.

Ancak güvenlik güçlerinin talebi kabul etmeyerek bölgeye dogru harekete geçmesi üzerine kaçirilan 25 Ulusal Muhafizin serbest birakildigi aktarildi.

Michoacan eyaletinin farkli bölgelerinde hala silahli kisilerce ablukalarin oldugu bildirilirken, Michoacan Valisi Alfredo Ramrez Bedolla, düzeni korumak ve vatandaslarin güvenligini saglamak için çalismaya devam edeceklerini vurguladi.
Kaynak: İHA