Istanbul'da Film Sahnelerini Aratmayan Olay Kamerada Açiklamasi Biber Gazi Sikip Kaçirmaya Çalistilar

Kagithane’de araçla gelen 3 sahis, önceden babasini tehdit ettikleri genci sokak ortasinda kaçirmaya çalisti. Biber gazi siktiktan sonra kucaklayarak araca sokmaya çalistiklari genci çevredeki vatandaslar son anda kurtardi. Yasananlar kameralara saniye saniye yansirken, polis kimligini tespit ettigi zanlilarin pesine düstü.

Istanbul'da Film Sahnelerini Aratmayan Olay Kamerada Açiklamasi Biber Gazi Sikip Kaçirmaya Çalistilar
Olay, dün saat 11.00 siralarinda Kagithane Sultan Selim Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre sabah saatlerinde evinden çikan M.J. isimli genç, babasinin isyerinin oldugu sokaga geldi. Burada bir süre yürüyen genci arkasinda takip eden bir sahis, yüzüne biber gazi sikarak etkisiz hale getirmeye çalisti. Direnmesi üzerine araçla gelen iki sahistan biri de asagiya inerek genci yere düsürdü. Bir süre sürükledikleri genci karga tulumba kucaklayan iki sahis, geldikleri araca bindirmeye çalisti. O esnada sesleri duyan çevredeki esnaf ve vatandaslar, sahislara müdahale etti. Son anda araçtan düserek kurtulan genç ardindan ayaga kalkarak araci bir süre kovaladi. Yasananlar ise güvenlik kameralarina saniye saniye yansidi.

“Çocugun agzina biber gazi sikip arabaya bindirdiler”

Mahalle sakinlerinden Kaan Çelik, “Bir kaç gündür buradan lüks araç geçiyormus. Para al ver muhabbeti olmus. Borçlari varmis. Aileden birini kaçirmaya kalktilar. Çocugun agzina biber gazi siktilar. Sonra arabaya bindirdiler. Çocuk kendini bir anda disariya atti. Ondan sonra aramislar ve ‘bize 30 bin lira para getirin yoksa bir daha kaçiririz’ demisler” dedi.



Polis kimligini tespit ettigi zanlilarin pesinde

Olayin ardindan gencin ihbari üzerine olay yerine saglik ve polis ekibi sevk edildi. Kisa sürede olay yerine gelen saglik ekipleri, hafif yarali genci yaptiklari ilk müdahalenin ardindan ambulansla hastaneye kaldirarak tedavi altina aldi. Genç tedavisinin ardindan emniyete giderek sikayetçi oldu. Olayin sonrasinda çalisma baslatan polis ekipleri, gencin babasi A.J. ve agabeyi F.J.’nin tehdit edildigini belirledi. Görgü sahitlerinin ifadelerine basvurarak güvenlik kamera görüntülerini inceleyen polis, plakasini ve kimliklerini tespit ettikleri sahislari yakalamak için çalismalarini sürdürdügü ögrenildi.
Kaynak: İHA