Bunaltici Sicaklarda Serinlemek Isteyen Girlevik Selalesi'nin Yolunu Tutuyor

Hava sicakliginin 40 dereceyi buldugu Erzincan’da tatilciler serinlemek için Girlevik Selalesi’ne akin etti.

Bunaltici Sicaklarda Serinlemek Isteyen Girlevik Selalesi'nin Yolunu Tutuyor
Erzincan’in Çaglayan beldesinde bulunan ve her mevsim ziyaretçilerine ayri bir manzara sunan Girlevik Selalesi, yerli ve yabanci turistlerin akinina ugruyor. Kent merkezine 35 kilometre uzaklikta yer alan ve Munzur Dagi eteklerindeki Kalecik köyünde yer alan dokuz ayri kaynak suyunun birlesmesiyle olusan Girlevik Selalesi, her mevsim ayri bir güzellik sunuyor.

Yaz ve hafta sonu tatilini firsat bilen vatandaslar, 40 metreden akan buz gibi suyu ve dogal güzelligiyle öne çikan Girlevik Selalesi’nde serinliyor. Kisin suyunun büyük bölümünün donmasiyla olusan sarkitlar dolayisiyla büyüleyici bir manzaraya bürünen selale, ziyaretçilerine yazin da farkli güzellik sunuyor.

Muhtesem doganin selfie yaparak tadini çikaran yerli ve yabanci turistler, görsel güzellikler arasinda yürüyüs ve piknik yaparak zamanlarini en iyi sekilde degerlendiriyor. Girlevik Selalesi’ne gelen vatandaslar, “Selale tamamen dogal, çok güzel ortam sunuyor. Erzincan’a geldigimizde burasi mutlaka ugramadan gitmedigimiz, vazgeçilmez yerlerimizden biri. Dogalligini korumasi ve serinligi nedeniyle ailece piknik yaptigimiz yer. Herkesi Girlevik Selalesine davet ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA