Vali Tavli Stratonikeia'da Kazi Çalismalarini Inceledi

Yatagan-Milas karayolu üzerinde bulunan dünyanin en büyük antik mermer kentindeki kazi çalismalarini yerinde inceleyen Mugla Valisi Orhan Tavli, antik kentin içinde yasanabilir bir kent olmasi için yeni projeler gelistireceklerini açikladi.

Vali Tavli Stratonikeia'da Kazi Çalismalarini Inceledi
Vali Orhan Tavli beraberinde antik kentte ögrencileri bulunan Mugla Sitki Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek ve antik kentin dünyanin en büyük mermer antik kenti olmasi nedeniyle Mugla Mermerciler Dernegi Baskani Mutafa Ercan ile gerçeklestirdigi ziyarette çalismalar hakkinda ayni zamanda Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardimcisi kazi Baskani Prof. Dr. Bilal Sögüt’ten bilgi aldi.

Kazi, restorasyon ve konservasyon yapilan alanlari gezen Vali Orhan Tavli, Stratonikeia antik kentinin Türkiye’deki ender antik kentlerden birisi oldugunu belirterek içinde hala yasamin devam ettigi ender kentlerden birisi oldugunu açikladi.

Vali Tavli, kazi evinde, antik kent içinde yapilan çalismalarin eski ve yeni durumlarini gösteren slaytlari izlerken, bilgisayar ortaminda hazirlanan kentin köy meydanlarinin animasyonlarini izledi.

Stratonikeia ve Lagina antik kentlerinin kazi Baskani Prof. Dr. Bilal Sögüt, “Buradaki çalismalarimizda Bakanligimiz ve Sayin Valimizin çok büyük destekleri var. Her geçen gün yeni projeler ile Stratonikeia antik kentini hem kazi yapilan, hem ziyaret edilen, hem de içinde yasamlarin devam ettigi bir kent haline getirmek için tüm kurumlarimiz destek veriyor. Sayin valimiz kentimizi firsat buldukça ziyaret ediyor ve çalismalarimizi yerinde görüyor. Yil boyu devam eden çalismalarimizda Mugla’nin yer altindaki tarihi degerlerini gün yüzüne çikarmaya çalisiyoruz. Çalismalarimizda bize destek veren Kültür ve Turizm Bakanligimiza, Mugla Valiligimize, Yatagan Belediyemize, resmi ve özel kurumlarimiza tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA