Rektör Çiftçi STK Temsilcilerini ÇAKÜ'de Agirladi

Çankiri’da bulunan STK temsilcileri ile bir araya gelen Çankiri Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, “Nitelikli akademik büyüme yoluna giderek yeni akademik birimler ve tercih edilebilir meslekler baglaminda istihdama dönük yeni bölümler açarak hem nicelik hem nitelik olarak geçtigimiz yillardan daha büyük ve daha gelismis bir ÇAKÜ oldu” dedi.

Rektör Çiftçi STK Temsilcilerini ÇAKÜ'de Agirladi
Çankiri Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, Çankiri’da faaliyetlerini sürdüren bazi sivil toplum kuruluslari (STK) baskanlari ile bir araya geldi. Çiftçi, ÇAKÜ Genel Sekreteri Sadik Yilmaz, ÇAKÜ Iletisim Koordinatörü Dr. Ögr. Üyesi Salih Saricaoglu ve sivil toplum kuruluslarinin yetkililerinin hazir bulundugu toplantida egitim, kültür ve sosyal sorumluluk alanlarinda ortak yapilabilecek çalismalar ve yeni akademik yil öncesi ögrencilerin karsilasacagi ihtimal sorunlar ve çözüm önerileri hakkinda degerlendirmelerde bulunuldu.

Toplantida konusan Çankiri Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, üniversitelerin insana yatirim yapan kurumlar oldugunu ve insani konu edinen her kurum ve STK’nin da üniversitelerin paydasi oldugunu dile getirdi.

Çankiri Karatekin Üniversitesi’nin stratejik planlari hakkinda bilgiler veren Çiftçi, “Bizim çikis noktamiz insan. Bu nedenle, insanla ilgilenen her kurum ve kurulusla yakin temas ve iletisim içerisinde olup; Üniversitemizi ve bize emanet edilen gençlerimizi üzerimize yüklenen sorumluluk geregi daha güçlü ve etkin kilmak için gece gündüz demeden çalisiyoruz. Görevde bulundugumuz kurum ve içinde yasadigimiz sehir için daha iyi ne yapabiliriz derdi ve gayreti içindeyiz. 15 ay önce göreve basladigimizda üniversitemizin önceliklerini belirleyip stratejik planimizi olusturduk ve çalismaya basladik. Bu dogrultuda fiziki mekanlarimizin iyilestirmesini tamamlayip yeni yatirimlar üzerinde yogunlastik. Dünyanin zor bir dönemden geçtigi bu süreçte sükürler olsun gayretler ve yapilan destekler neticesinde bu konuda belli bir noktaya ulastik. Bunun disinda nitelikli akademik büyüme yoluna giderek yeni akademik birimler ve tercih edilebilir meslekler baglaminda istihdama dönük yeni bölümler açarak hem nicelik hem nitelik olarak geçtigimiz yillardan daha büyük ve daha gelismis bir ÇAKÜ oldu” dedi.

“Nitelik ve nicelik olarak büyüyen bir üniversite olunca; bir sehir üniversitesi olmanin avantajlarinin yaninda bazi sikintilarda karsimiza çikiyor” ifadelerine yer veren Çiftçi, Bugün 19 bin ögrencisi olan bir ÇAKÜ, yeni akademik yilda gelecek ögrencilerle bu sayi 23 bin civarinda olacagini bekliyoruz. Ögrenci sayisi olarak büyümek bir sehre pozitif manada katki saglarken, sehrin imkanlarinin da bu büyümeye hazir olmasi gerektigi bir gerçek. Bu noktada sehrimizin özellikle ögrencilerimizin barinmasi hususunda bir hazirlik yapmasi gerekiyor. Bu nokta da sivil toplum kuruluslarimizdan hem meseleyi gündeme getirme ve gündemde tutma, hem de imkanlari nispetinde konunun çözümüne katki sunma noktasinda desteklerini bekliyoruz. Bu noktada Sayin Valimiz, Belediye Baskanimiz, milletvekillerimiz ve sizlerle çözüm için sürekli iletisim halindeyiz. Hep birlikte bu ise profesyonel bir çözüm bulmak durumundayiz. Özellikle STK’larimiz gönüllüleri ve is insanlarimiz vasitasiyla bu konuda çözüm üretmeli ve ellerindeki misafirhane, konukevi ve diger konutlari ögrencilerimize tahsis etmelidir. Yeni yurtlar ve konutlar yapilmalidir. Yeni yurt yapacak yatirimcilara da biz arsa tahsisi konusunda yardimci olmaya yani çözüm odakli iletisime haziriz. Üniversite Çankiri ile birlikte büyümeli. Biz istedigimiz kadar kendimizi anlatalim tanitalim. Ögrenci tercih yaparken, okuyacagi sehre göre yani Çankiri’nin yasam sartlarina göre tercih yapiyor. Bu sebeple üniversite büyüyüp gelisirken Çankiri’yi da büyütüp gelistirmemiz lazim. Sosyal imkanlari ve kültürel donatilarini artirmamiz lazim” diye konustu.

Bizim 43 tane ve yaptiklari içi dolu etkinliklerle birbirinden güzel sosyal ve akademik proje ve çalismalara imza atan ögrenci toplulugumuz var. Her STK kendi çalisma ve hizmet alani baglaminda faaliyet gösteren ögrenci topluluguna sosyal sorumluluk baglaminda destek olmali ve birlikte sosyal sorumluluk projeleri üretmelidir. Böyle olursa hem ögrencilerimiz maddi manevi anlamda desteklenmis olur hem de onlarin çalisma alanlari genisleyerek yaptiklari çalismalar daha genis kitlelere ulasmis olur. Bu konu da STK’larimizdan destek bekliyoruz.

“Darülhadis Islam Arastirmalari Merkezinin amacina uygun hizmeti için STK’lar birlikte çalisacagiz”

Bildiginiz gibi biz Çankiri Karatekin Üniversitesi olarak bu sehrin manevi degerlerine ve kültür mirasina da sahip çikan bir üniversiteyiz. Örnegin su an Üniversitemiz bünyesinde aslina uygun olarak hadis derslerinin verildigi ve Mevlevihane’sinde yüzyillar sonra sema töreni icra edilen Darülhadis Islam Arastirmalari Merkezi bulunuyor. STK’larimiz yapacaklari programlarla burayi bir birliktelik ve manevi huzur merkezine dönüstürme noktasinda bize projelerle gelirse biz onlari her noktada desteklemeye haziriz.

Sivil toplum kuruluslarini önemsedigini vurgulayan Çiftçi, “Ben bu tür toplantilari çok önemsiyorum ve devami gelmesi hususunda da sehrimizde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluslarimizla iletisimimizi daima sürdürüyorum. Buna gerekçe olarak da; bu gün Üniversitemiz ve sehrimiz açisindan önem arz eden konulari ayni dertle dertlenerek bir masanin etrafinda toplanip konusabiliyor ve çözümler üretebiliyor olmamiza bagliyorum. Bu çok önemli bir husus. Bu hissiyatla gerçeklestirdigimiz toplantilarimiza gerek çoklu gerekse tekli olarak görüsmek suretiyle devam edecegiz. Bugün oldugu gibi güzel çiktilar elde edecegiz ve hem Üniversitemizi hem sehrimizi gelistirmeye devam edecegiz. Katilim gösteren her bir STK’mizin temsilcilerine ayri ayri tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

STK baskanlari da yaptiklari degerlendirmede, Rektör Çiftçi’nin kente olan bakis açisindan, vizyonundan, ortak akil yaklasimi ve toplantilarindan çok memnun olduklarini belirti. Karsilikli fikir alisverisleri ve iyi niyet temennileri ile sona eren toplantinin ikinci ayaginin diger STK baskanlari ile yapilacak toplantilarla devam edecegi belirtildi.

Toplantida, Çankiri Karatekin Üniversitesi tarafindan koordine edilecek ögrenci bilgi havuzunda belirlenen ihtiyaç sahibi ögrencilere STK’lar tarafindan maddi destek saglanmasi, çalisma alanlarina uygun olan STK’lar ve Çankiri Karatekin Üniversitesi tarafindan organize edilecek genis çapli bir “Gençlik Çalistayi” için ön çalismanin yapilmasi, Darülhadis Islam Arastirmalari Merkezi’nde Psikoterapi Merkezi çalismalarinin baslatilmasi ve STK’larin ögrenci topluluklari ile birlikte merkezde sosyal ve kültürel çalismalarin gerçeklestirilmesi, yeni akademik yil öncesi ögrencilerin barinma sikintisi çözümü için her STK’nin imkanlari ölçüsünde belli sayida ögrenciye barinma imkani saglamasi, STK’larin ögrencilere Çankiri’nin kültürel, dogal ve manevi zenginliklerini tanimasi ve birer kültür elçisi olmasi için ÇAKÜ ve STK’lar tarafindan kültürel turlar ve etkinlikler düzenlenmesi, Çankiri’nin ögrenci sehri olmasi yolunda büyük önem arz eden sosyal donatilar için yerel dinamikler, STK’lar ve ÇAKÜ tarafindan ortak projeler gelistirilmesi konusunda fikir birligine varilarak gerekli kararlar alindi.
Kaynak: İHA