Perseid Meteor Yagmuru Böyle Izlendi

Yilda bir gerçeklesen, halk arasinda "yildiz kaymasi" olarak da bilinen Perseid meteor yagmurunda saatte ortalama 50 ila 70 meteor kaymasi gözlemlenebildi.

Perseid Meteor Yagmuru Böyle Izlendi
Hava kosullarinin uygun oldugu, sehre uzak noktalardan ve isiksiz bölgelerde, Perseid meteor yagmurunu izlemek isteyenler muhtesem anlara taniklik etti. Bandirma Kent Konseyi ve Bandirma Bilim Sanat Merkezinin düzenledigi etkinlige çok yogun katilim saglandi. Bandirma ilçesine bagli Dutliman Mahallesi üzerinde ilk olarak Bandirma BILSEM teleskopu kurarak Ay’i gözlemledi. Daha sonra Perseid meteor yagmuru hakkinda bilgilendirmelerde bulanan Bandirma Bilim Sanat Merkezi Fizik Ögretmeni Fatih Cam, son olarak Perseid meteor yagmurunun gerçeklesecegi alani gösterdi. Yogun katilimin oldugu etkinlikte vatandaslar sandalyesini ve içecekleri ile birlikte alanda uygun yerlerde oturarak gökyüzünde gerçeklesen meteor yagmurunu izlediler.

Bandirma Kent Konseyi Baskani Serdar Polat “Bandirma Kent Konseyi olarak Bandirma’da bir ilki yasamanin mutlulugunu yasiyoruz. Bandirma Bilim Sanat Merkezi ile düzenledigimiz Perseid Meteor Yagmuru gözlem etkinligine yaklasik 1000’e yakin Bandirmali araçlari ile akin etti. Dutliman Köyü yolu üzerinde düzenledigimiz etkinligimizde teleskop ile ay ve meteor yagmurunu Bandirmali hemserilerimiz aileleri ile birlikte sandalyeleriyle kilimleriyle gelerek çay ve kahvelerini yudumlayarak gözlemlediler. Bandirmali gökyüzü severlerin ilgisi bizleri de mutlu etti. Katilim gösteren herkese çok tesekkür ederiz” dedi.

Kaynak: İHA