(ÖZEL) 21 Yasindaki Genç Kiz Aradigi Huzuru Islam'da Buldu

Belçika’da yasayan 21 yasindaki üniversite ögrencisi Anizet Héloise’nin hayati okulda tanistigi Türk ögrenci ile adeta sil bastan degisti. Arkadasindan Islam dinini ögrenen ve onunla memleketi olan Afyonkarahisar’in Emirdag ilçesine gelen Héloise, Müslümanligi tercih ederek Leyla ismini aldi.

(ÖZEL) 21 Yasindaki Genç Kiz Aradigi Huzuru Islam'da Buldu
Belçika’nin Virton sehrinde yasayan Anizet Héloise’nin (21) hayati gittigi üniversitede okul arkadasi Kibriya Palit ile tanismasinin ardindan degisti. Palit’tan Islam dinini ve Müslümanligi ögrenen Anizet Héloise adeta dünyasinin aydinlanmasi ile Islam’a geçmeye karar verdi. Kibriya Palit ailesi ile yaz tatilini geçirmek üzere geldigi memleketi Afyonkarahisar’in Emirdag ilçesine Anizet Héloise’yi de getirdi. Yaklasik 10 gün burada kalan Anizet Héloise kararini vererek Müslümanliga geçmek istedigini arkadasi Palit’a söyledi.

Bunun üzerine Palit, Anizet Héloise ile birlikte Emirdag Ilçe Müftülügüne basvurdu. Müftü Vekili Mehmet Aydinalp nezaretinde Kelime-i Sehadet getiren Anizet Héloise Müslüman oldu. Gözyaslarini tutamayan Anizet Héloise, Islam dinini seçmesinin nedenini ise Islam’in mantikli bir din olmasi, sorularina cevap bulmasi ve huzur duymasi olarak ifade etti.

Müslüman olduktan sonra Leyla ismini alan Anizet Héloise’ye, Aydinalp tarafindan ihtida belgesi verilerek Kur’an-i Kerim hediye edildi.
Kaynak: İHA