Konya Ilgin, Kaplica Saglik Ve Kültür Sanat Festivali Ile Eglenceye Doydu

Konya’nin Ilgin ilçesi, 15. Ilgin Kaplica, Saglik, Kültür ve Turizm Festivalinde renkli etkinliklere ev sahipligi yapti. 7’den 70’e herkese hitap eden kaplicalar diyari olan Ilgin’daki festivalde çocuklar eglenceye doyarken, gençler ünlü sanatçilarin konserleriyle costu.

Konya Ilgin, Kaplica Saglik Ve Kültür Sanat Festivali Ile Eglenceye Doydu
Ilgin Belediyesi tarafindan “Kaplica, Saglik, Kültür ve Turizm” temasiyla düzenlenen festival; Ahmet Yenilmez tarafindan Mevlana Celaleddin-i Rumi Hazretleri’nin Kaplicalara gelisinin temsiliyle basladi.

Festivale AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Leyla Sahin Usta ve birçok protokol üyesi katilim sagladi. Ilgin’in dogal güzelliklerini ve tarihini ön plana çikaran fotograf ve gravür sergisi sanatseverlere festival boyunca sergilendi. Ilgin Festivali kapsaminda çocuklar da unutulmadi. Çocuklar ünlü çizgi film kahramanlari ile birlikte kendileri için kurulan oyun parkurunda doyasiya eglenme firsati buldu. Anne ve babalar ise çocuklarini yalniz birakmayarak miniklerin sevincine ortak oldu.

Karaca ve Ceceli’ye el dokuma kilimleri hediye edildi

Ilgin’a gelen aralarinda gurbetçilerinde oldugu vatandaslar Isin Karaca, Mustafa Ceceli konserleri doyasiya eglenme firsati buldu. Ilgin Festivalini yaklasik 30 bin vatandas takip ederken ünlü sanatçilar ise Ilgin ilçesindeki tarihi mekanlari gezme sansi buldu. Ünlü sanatçi Isin Karaca, Ilgin’a ilk kez geldigini, tarihi atmosferden etkilendigini belirtti.

Konserlerde Isin Karaca ve Mustafa Ceceli’ye tesekkür eden Ilgin Belediye Baskani Yalçin Ertas, sanatçilara Ilgin’in meshur Çigil Kilimlerini hediye etti.

AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Leyla Sahin Usta festivalde yaptigi konusmada, “Kaplica, Saglik, Kültür ve Turizm Festivali ile Konyali ve Ilginli hemsehrilerimizin eglenceli vakit geçirmelerini ayni zamanda saglik sihhatle bulusmalari için bir vesile olmasini diliyorum” diye konustu.

Ilgin Belediye Baskani Yalçin Ertas, “Sehrimize yakisir bir festival programini tüm hemsehrilerimize hitap edecek sekilde yogun bir katilimla gerçeklestirdik. Simdiden önümüzdeki yilin festival hazirliklari için kollari sivadik. 16. Ilgin Festivalimizi daha büyük kapsamli yapacagiz” dedi.

Kaynak: İHA