Eski Esinin Sikayetinden Dolayi Babasinin Emekli Maasi Elinden Alindi

Eski esi tarafindan önce darp edildigini sonra da iftiraya ugrayarak babasinin emekli maasinin elinden alindigini iddia eden 2 çocuk annesi Nilgün Ekmekçi, “Bu zamana kadar aldigim yaklasik 100 bin lira olan parayi geri ödememi istiyorlar” dedi.

Eski Esinin Sikayetinden Dolayi Babasinin Emekli Maasi Elinden Alindi
Kocaeli’nde yasayan 2 çocuk annesi Nilgün Ekmekçi, esi Senol Saribas ile 2012 yilinda evlendi. Ancak Saribas çifti, 2016 yilinda siddetli geçimsizlik dolayisiyla bosandi. Ekmekçi, evlilik sona erdigi için vefat eden babasinin emekli maasi olan bin 400 lirayi almaya hak kazandi. Ekmekçi’nin iddialarina göre bosandiktan sonra ayri eve çikmasina ragmen Saribas, kendisini rahat birakmadi.

Eski es Saribas, o sirada velayetinin kendisinde oldugu çocuklari annelerine göstermek için Gebze’ye geldiginde, Ekmekçi’yi darp etti. Bunun üzerine bölgedeki jandarma ekipleri ihbar alarak olaya müdahale etti. Saribas’in Ekmekçi’nin evine gelen jandarma ekiplerine eski esi ile beraber yasadigini söylemesi üzerine ekipler durumu Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) haber verdi. Ardindan SGK, eslerin bosandigi ancak ayni evde yasamaya devam ettigi kanaatine vararak Ekmekçi’nin vefat eden babasindan aldigi aylik bin 400 liralik emekli maasini kesti. Ekmekçi’nin kesilen maasina ek olarak SGK, maasin kesilmesine kadar aldigi parayi da geri istedi. Borçlu duruma düsen Ekmekçi, SGK’ye yaklasik 100 bin lira borcu oldugunu iddia etti.

“Çocuklarimin hem annesi hem babasiyim”

Borçlarini ödemek ve sahsi islerini halletmek için geldigi Ankara’da Ihlas Haber Ajansi muhabirine yasananlari anlatan Nilgün Ekmekçi, "Vefat eden babamin hakkim olan maasini elimden aldilar, bir de üzerine bana borç çikardilar" diyerek yardim çagrisinda bulundu. Ekmekçi, “43 yasindayim, 2016’da esim Senol Saribas’tan ayrildim. Fakat çocuklarimin velayeti onda oldugu için çocuklari bana göstermeye getirdiginde bizim birlikte yasadigimizi söylemis. Beni kendi adresimde, Kocaeli Kirazpinar’daki Toplu Konut Idaresi (TOKI) konutlarinda darp etti. Jandarmalik oldum. Eski esim jandarmaya o adreste birlikte yasadigimizi söyledigi için 2019 yilinin Subat ayinda SGK’den aldigim maasimi kestiler. Ben o sahisla yasamiyorum. Çocuklarimin hem annesi hem babasiyim. Ben su an Kocaeli Gebze’de yasiyorum. Ben SGK’den bana yatan babamin maasini geri istiyorum. Olayin tekrardan arastirilmasini istiyorum. Ben su an Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi’ndan aldigim yardim ile geçiniyorum. Baska hiç bir yerden geçim kaynagim yok. Ben kalp, seker ve tansiyon hastasiyim, hepsi raporlu. KOAH hastasiyim" dedi.



“Sayin Cumhurbaskanim lütfen sesimi duyun”

Kendisine yardim edilmesi için her yolu denedigini ancak her kapinin suratina kapatildigini anlatan Ekmekçi, Cumhurbaskani Erdogan’dan yardim isteyerek sunlari aktardi:

“Ben kimseden bir lira istemiyorum, dilenci degilim. Ben hakkim olan, vefat eden babamin bana yatan maasini istiyorum. Sayin Cumhurbaskanim, sesimi duyun. Bütün evraklarim tam. Kimlik numaramdan da bakabilirsiniz. Cumhurbaskanligi Iletisim Merkezi’ne (CIMER), televizyon kanallarina basvuru yaptim. Herkes bana kapisini kapatti. Adalet Bakanligi’na kadar dosya getirdim. Hiç kimse bana yardim etmedi. Beni bu hale sokan Senol Saribas’tir. Ben o insanla yasamiyorum. Babamin maasini geri istiyorum. Çocuklarimi büyütüp okutmam için bana yardim edin.”
Kaynak: İHA