Dünyanin En Büyük Kanyonlarindan Valla'ya Giren 11 Kisi Disariya Çikamadi

Kastamonu’nun Pinarbasi ilçesinde dünyanin en büyük kanyonlarindan olan Valla Kanyonu’na giren 17 kisiden amatör olan 11 kisi kanyondan çikamadi.

Dünyanin En Büyük Kanyonlarindan Valla'ya Giren 11 Kisi Disariya Çikamadi


Kastamonu’nun Pinarbasi ilçesinde 11 Agustos Persembe günü baslayan “Türkiye 5. Kanyon ve Doga Sporlari Festivali” etkinlikleri çerçevesinde dünyanin en derin kanyonlari arasinda gösterilen Valla Kanyonu’na 6 tanesi profesyonel, 11 tanesi amatör olmak üzere 17 kisilik ekip giris yapti. Valla Kanyonu’nu geçmek için giris yapan 17 kisilik ekipten 11’i kanyondan çikamadi.

Kanyonda mahsur kalan kisilerin kurtarilmasi için Jandarma Arama Kurtarma ile Il Afet ve Acil Durum Müdürlügü ekipleri çalisma baslatti. Jandarma Genel Komutanligina ait sepetli helikopterin bölgeye sevk edildigi ve kanyonda çikamayan 11 kisilik ekibi bulunduklari yerden alacagi belirtildi. 11 Agustos Persembe günü baslayan “Türkiye 5. Kanyon ve Doga Sporlari Festivali” etkinlikleri çerçevesinde Valla Kanyonu’na 17 kisilik ekibin giris yaptigini söyleyen Pinarbasi Belediye Baskani Senol Yasar, “12 Agustos Cuma günü 17 kisi Valla Kanyonu’na girdi. En son Bozkurt ilçemizde olusan sel felaketi sonrasi Valla Kanyonu’nun yapisinin degistigi, kanyonda bulunan devasa taslarin, kayalarin oynadigi tespit edilmis. Dolayisiyla bu isi profesyonel manada yapan 6 arkadasimiz, hem gönüllü olarak hem de kanyonun yapisini tespit edebilmeleri için yola devam ediyorlar. Ancak bu isi amatörce yapan ve yanlarinda götürdükleri 11 arkadasimiz ise maalesef kanyon içerisinde mahsur kaldiklari yönünde haber aldik. Bu arkadaslarin kesinlikle ileriye gidemediklerini ve kesinlikle geriye dönüslerinin olmadigini JAK ve AFAD ile yapmis oldugumuz görüsme neticesinde anlamis olduk. Bende bunun üzerine Sayin Valimizi aradim, arkadaslarin kurtarilmasiyla ilgili çalisma baslatildi. Harekete geçilecegini söyledi.

Bu konuyla ilgili çalisma sürüyor. Kisa sürede mahsur kalan arkadaslarin kurtarilmasini temenni ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA