Bunaltici Sicaklar Sulu Meyvelere Yöneltti

Erzincan’da hava sicakliklarinin artmasiyla birlikte vatandaslar su ihtiyacini gideren meyvelerden kavun ve karpuza yöneldi.

Bunaltici Sicaklar Sulu Meyvelere Yöneltti
Hava sicakliginin 40 dereceye ulastigi Erzincan’da vatandaslar, sulu ve serinletici meyvelerden olan kavun ve karpuza ilgi gösteriyor. Sicakligin kendini hissettirmesiyle vatandaslarin kavun karpuza ilgisinin artigini dile getiren pazarci Ebubekir Aksu, “Hava sicakliginin iyiden iyiye artmasiyla vatandaslarin özellikle kavun ve karpuza talebi artti. Geçen seneye göre bu yil karpuz fiyatlari biraz daha yüksekti ama bu aralar müthis derecede düsüs var. Karpuzun kilosunu 1,5 - 2 liradan satiyoruz. Kavunda ise daha çok tane veriyoruz. O da 5 ila 10 lira arasinda degisiyor. Karpuz ve kavun ekenler bu yil güzel verim aldi. Erzincan’da da bu sicakta vatandaslarin soguk kavun ve karpuz yemesini tavsiye ediyorum” dedi.

Sicak havada karpuz tüketilmesinin faydali oldugunu belirten vatandaslardan Enes Çagri Yücel ise, "Yaz mevsiminde karpuz tüketmek faydalidir. Sicak havada soguk kavun ve karpuz insani serinletiyor” ifadelerini kullandi.

Öte yandan Meteorolojiden yapilan bilgilendirmede Erzincan’da hava sicaklilarin mevsim normallerinin üzerinde olacagi belirtildi.
Kaynak: İHA