Baskan Oktay Açiklamasi 'Ince, Hukuk Disi Islerin Takipçisi Olmus'

Marmaris Belediye Baskani Mehmet Oktay, Memleket Partisi Genel Baskani Muharrem Ince’nin ’ifsa’ açiklamasina yanit vererek, "Tavsiyemiz, hukuk disi islerin takibi degil memleketin meseleleri ile ugrasmasidir" dedi.

Baskan Oktay Açiklamasi 'Ince, Hukuk Disi Islerin Takipçisi Olmus'
Memleket Partisi Genel Baskani Muharrem Ince’nin Marmaris Belediye Baskani Mehmet Oktay’a yönelik "ifsa edecegim" açiklamalarina sert yanit veren Baskan Oktay, "Ince, hukuk disi islerin takipçisi olmus" dedi.

Ince’nin kaçak yapi sebebiyle idari isleme maruz kalan bir otelin özel isleriyle ilgilenmesine anlam veremedigini ifade eden Baskan Oktay, "Bilindigi üzere Memleket Partisi Genel Baskani Muharrem Ince, sahsimi ve kurumumuzu hedef alan açiklamalar yapmis ve bize 24 saat süre vermistir. Parti Meclisi Üyeleriyle birlikte Marmaris’e gelecegini, açiklama yapacagini ve bizi ifsa edecegini söylemistir. Öncelikle buyursun gelsinler. Sonrasinda ise genel ülke sorunlariyla ilgilenmesi gerektigini düsündügümüz Parti Genel Baskaninin, bir ilçede kaçak yapi yaptigi için idari isleme maruz kalan bir otel isletmecisinin özel sorunlariyla ilgilenmesi kendi aralarinda ne tür bir iliski oldugu sorusunu aklimiza getirse de, bununla ilgilenmeden olayin esasi hakkinda bilgi vermek ve çekilmek istendigimiz bu polemik konusundan çikmak istiyoruz. Bir Belediye Baskani düsünün ki, Belediye Baskanligi yaptigi dönemde otelinde kaçak yapilar yapip büyütsün ve daha sonra imar affindan yine kendi Belediye Baskanligi döneminde yararlansin. Bu da yetmezmis gibi bizim görev yaptigimiz bu dönemde de izinsiz yapi yapma ve büyütme faaliyetlerine devam etsin. Bu yaptigi eylemler neticesinde; Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürlügü Yapi Kayit Belgesi Degerlendirme Komisyonunun 23.06.2022 tarihli Karari ile ilgili otelin Yapi Kayit Belgesi Iptal edilmis ve karar Belediyemize teblig edilmistir. Bunun üzerine 10.08.2022 tarihinde 3194 sayili Kanunun 32. ve 42. Maddeleri geregi kaçak (ruhsatsiz) duruma düsen imalatlar ekiplerimiz tarafindan yapi tatil zapti ile birlikte mühürlenmistir. Yani yapilan islem mer’i mevzuat hükümleri geregi yapilmistir. Her idari islem gibi bu da bagimsiz yargi denetimine tabi bir islemdir. Parti Genel Baskaninin tehditvari konusmalari yasal is ve islemleri yapmamizi engelleyemeyecektir. Kendisine tavsiyemiz bu tür hukuk disi islerin takibi degil memleketin meseleleri ile ugrasmasidir. Ayrica KVKK’ya göre ilgili otel isletmecisi Ali Acar’dan izin almasi halinde konuya iliskin tüm belgeleri Parti Genel Baskanina ulastirmaktan da mutluluk duyacagimizi ifade etmek isteriz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA