Baskan Aras'a Belçika Heyetini Agirladi

Belçika’nin Ankara Büyükelçisi Paul Huynen ve beraberindeki heyet, Bodrum Belediye Baskani Ahmet Aras’i ziyaret etti.

Baskan Aras'a Belçika Heyetini Agirladi


Büyükelçi Huynen ile birlikte Belçika Ankara Büyükelçiligi Konsolosu Marc Mouton ve Belçika Bodrum Fahri Konsolosu Onursal Dylan Özatacan’in da katildigi ziyarette turizm açisindan ve kültürel açidan karsilikli iliskilerin gelistirilmesi yönünde konular konusuldu. Belçika’nin Ankara Büyükelçisi Paul Huynen, iki milletin 185 yila dayanan bir is birligi geçmisi oldugunu vurgulayarak Belçika’da 200 binin üzerinde Türk kökenli vatandasin bulundugunu, bu nedenle Türk kültürü ve ortak degerleri iyi bildiklerini belirtti.

Hem ülke olarak hem de Bodrum özelinde karsilikli is birligi yapilabilecek birçok konu ve uygun projelerin hayata geçirilebilecegini söyledi.



Bodrum Belediye Baskani Ahmet Aras ise Bodrum’un Avrupa Birligi (AB) Komisyonu’nun 2030 yilini hedefleyen 5 misyonundan biri olan Iklim Degisikligine Uyum ve Toplumsal Degisimine dahil oldugunu belirterek özellikle iklim degisikligi ve küresel iklim krizinin önüne geçilebilmesi için birçok çalisma gerçeklestirildigini ifade etti.

Avrupa Birligi ile uyumlu yeni projelerin de hayata geçirilecegi bilgisini veren Baskan Aras, is birligiyle gerçeklestirilebilecek tüm projelerden memnuniyet duyacaklarini söyledi.



Ziyarette, Bodrum Belediyesi’nin enerji ve iklim konularinda Avrupa Birligi projeleri danismani Prof. Dr. Tanay Sidki Uyar, hayata geçirilen ve devam eden projeler hakkinda heyeti bilgilendirdi.
Kaynak: İHA