BARÜ'de Uluslararasi Hareketlilik Olanaklari Artiyor

Bartin Üniversitesi (BARÜ) tarafindan Erasmus KA171 Programi çerçevesinde Türkiye Ulusal Ajans’a yaptigi basvurunun kabul edilmesiyle uluslararasi hareketlilik yapilabilecek ülke sayisi 35’e, üniversite sayisi ise 92’ye yükseldi.

BARÜ'de Uluslararasi Hareketlilik Olanaklari Artiyor
Bartin Üniversitesi (BARÜ) uluslararasilasma hedefleri dogrultusunda yaptigi çalismalarla uluslararasi is birliklerini ve degisim programlarindan yararlanma kapasitesi artiriyor. Erasmus Programi çerçevesinde 25 ülkeden 75 üniversiteyle, Mevlana Programi dahilinde ise 10 ülkeden 17 üniversiteyle anlasmalari bulunan BARÜ, degisim programlariyla tüm bilesenlerine önemli firsatlar sunuyor. BARÜ’de son olarak 2022 yili çagrisi çerçevesinde Avrupa program ülkeleri disinda bulunan 6 farkli ülkeden ortak üniversiteler ile karsilikli ögrenci ve personel degisimine olanak taniyan Erasmus ICM Yüksekögretim Uluslararasi Kredi Hareketliligi (KA171) basvurusu Türkiye Ulusal Ajans tarafindan kabul edildi. Böylece Erasmus ve Mevlana programiyla hareketlilik yapilabilecek ülke sayisi 35’e, üniversite sayisi ise 92’ye yükseldi. Ayrica BARÜ’nün dünyanin farkli bölgelerinden 57 farkli üniversite ile Ikili Isbirligi (MoU) anlasmalari da bulunuyor.

Hareketliliklere AB disindan 6 ülke daha eklendi

Kabul edilen proje basvurusuyla BARÜ, KA171 çerçevesinde Avrupa disi 6 ortak ülkeden üniversiteler ile ögrenci ve personel degisimi için 75.000 avro hibe almaya hak kazandi. Bu proje yoluyla, BARÜ ögrencileri Avrupa ülkelerine ek olarak Bosna Hersek, Kosova, Azerbaycan, Ukrayna, Kenya ve Güney Afrika’da bulunan ortak üniversitelere ögrenim ve staj hareketliligi gerçeklestirebilecek. BARÜ’deki akademik ve idari insan kaynagi ise egitim alma ve ders verme noktasinda hareketlilikten yararlanabilecek. Program dahilindeki üniversitelerin ögrenci ve personeli de Bartin’da ögrenim, staj, ders verme ve egitim alma faaliyetlerine katilabilecek.

“Uluslararasilasma hamlelerimiz devam ediyor”

BARÜ’de uluslararasilasma alaninda önemli adimlar atildiginin altini çizen Rektör Prof. Dr. Orhan Uzun, “Kültürlerarasi diyalog, arastirma ve bilgiyi paylasma noktasinda gayret gösteriyoruz” dedi.

Rektör Uzun, 70’ten fazla ülkeden ögrencileri oldugunu da hatirlatarak “Her geçen gün büyüyen ve gelisen Üniversitemizde tüm bilesenlerimizle birlikte gelecege yürüyoruz. Yerelde uluslararasilasma hedefimizle kapilarimizi 70’den fazla ülkeden uluslararasi ögrencilerimize açtigimiz gibi ögrencilerimizin ufkunu açacak ve gelisimlerine katki sunacak yurt disi egitim olanaklarini da arttirmaya devam ediyoruz. Ögrencilerimizle birlikte tüm bilesenlerimize basariya ulasma noktasinda ‘yol arkadasligi’ yapiyor, destek oluyoruz. Bu düsüncelerle gelisimimize deger katan gayretleri dolayisiyla Rektör Yardimcimiz Prof. Dr. Sedat Yazici’ya, Erasmus Kurum Koordinatörü Ögr. Gör. Ahmet Yirmibes’e ve bu çalismaya katki sunan tüm bilesenlerimize tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA