Banka Müdürünü Rehin Alan Sahsin Yüklü Miktarda Borcu Varmis

Antalya’nin Kepez ilçesinde bir bankanin subesine gelerek arbede sirasinda güvenlik görevlisinin silahini alip banka müdürü ve çalisanlarini rehin aldiktan sonra 2 saatte ikna edilen sahsin, piyasaya yüklü miktarda borcu oldugu için bunalima girip böyle bir eylemi gerçeklestirdigi ögrenildi.

Banka Müdürünü Rehin Alan Sahsin Yüklü Miktarda Borcu Varmis
Dün ögleden sonra Kepez ilçesindeki Misir Çarsisi’ndaki bir bankanin subesinde meydana gelen olayda, bankaya gelen M.R.D. (36), iddiaya göre hesabina 2 milyon TL havale yapilmasini istedi. Istegi geri çevrilen sahis, banka çalisanlari ile tartismaya basladi.

Iddiaya göre arbede sirasinda güvenlik görevlisinin silahini alan sahis, banka çalisanlarini ve müdürünü rehin aldi.

Ihbarin ardindan olay yerine çok sayida polis ekibi sevk edildi. Yapilmasi muhtemel bir operasyon için bölgeye özel hareket polisleri de geldi. Polis ekipleri banka çevresini güvenlik seridi ile çevirerek adeta kus uçurtmadi. Sahsi ikna etmek için bir süre sonra olay yerine Antalya Il Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan da geldi. Sahis ikna çalismalarina cevap vermeyince annesi de olay yerine getirildi.

Çevrede bulunan vatandaslar ise korku dolu bakislarla olan biteni izledi.

Sahis yaklasik 2 saat sonra annesinin cep telefonu ile görüsmesi sonucu ikna edildi. Disariya önce içeride bulunan çalisanlar ve banka müdürü çikarildi. Daha sonra ise özel hareket polisleri tarafindan içeriden alinan M.R.D, genis güvenlik önlemleri altinda Kepez Polis Merkezine götürüldü. Bazi vatandaslarin tepki gösterme ihtimaline karsi anne de güvenlik önlemleri altinda olay yerinden uzaklastirildi.

"Borcu birikmis"

Emniyette islemlerine devam edilen M.R.D’nin ilk ifadesinde; sebze meyve ticareti ile ugrastigini, isini batirmasi nedeniyle piyasaya yüklü miktarda borcunun olustugu, alacaklarinin paralari istemesi nedeniyle bunalima girip, banka müdürünü rehin alarak bazi hesaplara havale yapmasini istedigini söyledigi ögrenildi.
Kaynak: İHA