Sinop'ta Covid-19 Vakalari Ciddi Oranda Azaldi

Sinop’ta yasanan Kurban Bayrami döneminde artis gösteren korona virüs vakalarinin son haftada önemli ölçüde azaldigi kaydedildi. Il Saglik Müdürlügü asilanmanin önemine vurgu yapti.

Sinop'ta Covid-19 Vakalari Ciddi Oranda Azaldi
Karadeniz’in incisi Sinop’ta geçtigimiz Kurban Bayrami’nda yasanan insan yogunlugu ve tatil döneminde koronavirüs vakalari hizla yükselis sergiledi, ikili hanelerde seyreden rakamlar aniden üç haneli rakamlara siçradi. Tatil döneminde Sinop’ta çogunlugu gribal enfeksiyon seklinde hastaligi ayakta geçiren pozitif vaka sayisinin yükseldigini, bundan kaynakli bulasma riskinin fazla oldugu belirten Sinop Il Saglik Müdür Vekili Uzm. Dr. Yalçin Atli vatandaslara mutlaka hatirlatma dozunu olma çagrilarinda bulundu. Özellikle 50 yas üzeri kisilerin yüksek risk grupta oldugundan, son 2 ay içinde korona virüs geçirmemis ve en az 6 ay önce asi olanlarin hatirlatma asilarini olmalari, kalabalik ve kapali ortamlarda maske mesafe ve hijyen kurallarina uyulmasinin önemine vurgu yapti.

Temmuz ayina 3 haneli rakamlarin üzerinde giris yapan Sinop’ta, agustos ayi ortalarinda ise bu sayinin gün geçtikçe azaldigi kaydedildi. Il Saglik Müdürlügü’nden yapilan açiklamada simdilik vakalarin iki haneli rakamlarda oldugu bu düsüsün süreceginin tahmin edildigi belirtildi. Vatandaslarin virüs tamamen ortadan kalkana kadar yine de tedbiri elden birakmamalari gerektigini vurgulayan Uzm. Dr. Atli, kalabalik ortamlarda maske ve hijyen kurallarina uyulmasi gerektigi ve halen hatirlatma dozu asisini olmayan vatandaslara asi olmalari çagrisinda bulundu.

Uzm. Dr. Atli, “Korona virüsle mücadelede gece gündüz demeden fedakârca çaba gösteren tüm saglik personeline ve bizlere destek olan Valiligimiz basta olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluslarina ve vatandaslarimiza Müdürlügümüz adina tesekkür ederim” dedi.

Kaynak: İHA