Baskan Fadiloglu'dan, Bakan Kurum'a Kentsel Dönüsüm Brifingi

Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, Ipek Yolu Kentsel Dönüsüm Projesi çerçevesinde düzenlenen programa katilan Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum’a brifing verdi. Baskan Fadiloglu, Bakan Kurum ile birlikte proje alaninda incelemede bulundu.

Baskan Fadiloglu'dan, Bakan Kurum'a Kentsel Dönüsüm Brifingi
Çesitli toplantilara katilmak, yapimi tamamlanan ve devam eden projeleri yerinde görmek amaciyla Gaziantep’te bulunan Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu tarafindan yürütülen Ipek Yolu Kentsel Dönüsüm Projesi’ni yerinde inceledi.

Programa, Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, AK Parti Gaziantep Milletvekili ve TBMM Idare Amiri Ali Sahin, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Nejat Koçer, Derya Bakbak, M. Sait Kirazoglu, Müslüm Yüksel, Sehitkamil Kaymakami Ömer Kalayli, Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu, Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, AK Parti Gaziantep Il Baskani EyupÖzkeçeci, AK Parti Gaziantep Kadin Kollari Il Baskani Feray Yilmaz, AK Parti Gaziantep Il Gençlik Kollari Baskani Mesut Bozatli, AK Parti Sehitkamil Ilçe Kadin Kollari Baskani Hülya Kiliç, MRFGroupYönetim Kurulu Baskani Mehmet Maruf Yesilmen katildi.

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Kurum ve beraberindeki protokol üyelerine Ipek Yolu Kentsel Dönüsüm Projesi çerçevesinde yapimi devam eden Zeugma Konutlari 1 ve Zeugma Konutlari 2 projelerine iliskin bilgilendirmede bulunan Sehitkamil Belediye Baskani Fadiloglu, daha sonra programa katilanlara örnek daireyi gezdirdi. Programin son asamasinda ise yapimi devam eden binalar incelendi.

Zeugma Konutlari 1 Projesi’nde, 11 bloktan olusan ve brüt 150 metrekare büyüklügünde 346 adet 2,5+1 daire, 2bloktan olusan ve brüt 170 metrekare büyüklügünde 63 adet 3,5+1 daire, 67 dükkan bulundugu bilgisini aktaran Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, Zeugma Konutlari 2 projesinde 9 bloktan olusan ve brüt 150 metrekare büyüklügünde 287 adet 2,5+1 daire, 57 dükkan bulundugu bilgisini paylasti.

Proje çerçevesinde binlerce kisinin ikamet edecegi yeni bir yasam alani olusturacaklarini kaydeden projenin su anda 1. ve 2. etabinin yapim çalismalarinin sürdügünü, 3. ve 4. etap çalismalarinin da önümüzdeki aylarda baslayacagini söyledi.



Projenin kendi ekip arkadaslari tarafindan hazirlandigini dile getiren Baskan Ridvan Fadiloglu, projede yesil alan ve sosyal donati alanlarini maksimum düzeyde planladiklarini vurguladi.

Program, çekilen fotografin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA