Zonguldak'ta Metrekareye Bir Saatte 35 Kilogram Yagis Düstü

Zonguldak’ta metrekareye bir saatte 35 kilogram yagmur düstü. Sabah aniden bastiran siddetli yagmurda araçlar yolda kaldi.

Zonguldak'ta Metrekareye Bir Saatte 35 Kilogram Yagis Düstü
Meteoroloji Genel Müdürlügünün turuncu uyari verdigi Zonguldak’ta sabah saatlerinde etkili olan kuvvetli yagis zor anlar yasatti. AFAD’in da uyarilarda bulundugu kentte metrekareye bir saatte 35 kilogram yagis düstü. Yagmura hazirliksiz yakalanan vatandaslar kosarak kaçmaya çalisirken, bazi vatandaslar ise saçak ve sundurma altlarina sigindi. Yagis nedeniyle Kozlu sahil yolu sular altinda kaldi. Sürücüler su baskini nedeniyle kapanan yolda ilerlemekte güçlük çekti. Trafik ise zaman zaman durma noktasina geldi. Belediye ekipleri yol kenarinda tikanan mazgallari açmak için çaba sarf etti. Kozlu sahilindeki park alanlari ve banklar da sular altinda kaldi. Bir araç sürücüsü, su basan yolda ilerleyemeyince bekleyisini sürdürdü.

Yolu su basmasi nedeniyle bazi sürücüler araçlarini kaldirima çekti. Esini hastaneye götüren Nevzat Hamurcu, "Ben gitmiyorum, kendime güvenemedim. 55 senedir devamli araba üstündeyim. Bir anda yagmur bastirdi. Riske atmadim. Araçta esim var, hastanede randevum var" diye konustu.

Hamurcu, araciyla kaldirimin bulundugu güzergahtan devam ederek ilerledi.
Kaynak: İHA