Sirnak'ta Üretilen 'Vintage' Tarzi Bebek Kiyafetleri 20 Ülkeye Ihraç Ediliyor

Sirnak’ta üç çocuk annesi Selda Basar’in bir dikis makinesiyle basladigi ve su anda 150 kisilik ekiple ürettigi “Vintage” tarzi bebek kiyafetleri 20 ülkeye ihraç ediliyor.

Sirnak'ta Üretilen 'Vintage' Tarzi Bebek Kiyafetleri 20 Ülkeye Ihraç Ediliyor
Üç çocuk annesi Selda Basar, 2016 yilinda Vintage tarzi bebek giysilerine merak sarmasiyla baslayan yolculugunda tasarladigi kiyafetin evde kesimini yapip, mahalledeki terzide overlok yaptirip, aldiklari makine ile de üretimine basladi.

Ürünlerinin begenilmesi ve ilçe disindan da taleplerin artmasi üzerine büyük bir atölye açmaya karar veren Basar çifti, simdi 840 metrekarelik bir atölyede 30’dan daha fazla makine ve 150 kisilik ekiple üretim yapip iç piyasaya satisin yani sira Amerika, Fransa, Sudi Arabistan, Filistin ve Katar’in da bulundugu 20 ülkeye ihracat yapiyor.

Esi Selda Basar’in Vintage çocuk giyime ilgisi üzerine bu yola çiktiklarini belirten Resit Basar, “Evimize bir ev tipi makine aldik. Bir makine ile yola koyulduk, Vintage elbise dikmeye basladi ve ilk basta online satis yapmaya basladik. Satislarda ciddi bir ragbet görünce iki tane sanayi tipi makine aldik. Sonra 4-5 makine derken KOSGEB’e müracaat ettik. Destekle atölyemizi açmis olduk. Atölyemizi açtigimizda ilk basta 3 eleman, sonra artirarak simdi ise 150’ye yakin kisiyi istihdam ediyoruz. Güneydoguda Sirnak’ta üretip dünyaya pazarlamak büyük bir gurur. Vintage elbise, 1970’li yillarin Fransiz modellerini dikiyoruz” dedi.



“20 ülkeye ihraç ediliyor”

Üretilen ürünlere yurt disindan büyük bir ilginin oldugunu ifade eden Resit Basar, “Özellikle Arap ülkelerine ciddi bir satis pazarimiz var. Bu sekilde yurt disina ürün satiyoruz. Basta Amerika, Fransa, Sudi Arabistan, Filistin, Katar, yaklasik 20 ülkeye mal gönderiyoruz. Internet üzerinden 15 online satis magazamiz mevcuttur” diye konustu.

Atölyede çalisan Fatma Çetin de, “Atölyede eski ve özel dikimler yapiyoruz, isimizden memnunuz. Ailemize destek veriyoruz. Batida çalisacagimiza burada kendi memleketimizde çalisiyoruz. Ilerde insallah meslek ögrenip kendi isimizi kurariz” dedi.

Kaynak: İHA