Sinop'un Gerze Ilçesinde Çikan Orman Yangini Korkuttu

Sinop’un Gerze ilçesinde çikan orman yangini yürekleri agza getirdi. Yangin, ekiplerin müdahalesi sonucu kontrol altina alinirken çikis sebebi ise arastiriliyor.

Sinop'un Gerze Ilçesinde Çikan Orman Yangini Korkuttu
Gerze’ye bagli Idemli mevkiinde 22.30 siralarinda ormanlik alanda henüz bilinmeyen bir sebeple yangin çikti. Olaya önce Gerze Belediyesi itfaiye ekipleri müdahale etti, yanginin giderek büyümesiyle Sinop Belediyesi, Dikmen Belediyesi, Orman Isletme Müdürlügü itfaiye araçlari takviye ekip sevk ederken, Sinop Emniyeti ise TOMA ile çalismalara katildi.

Yaklasik 1 saat süren müdahaleler sonrasi kontrol altina alinan yangin sonrasi sogutma çalismalari baslatildi.

Inceleme yapmak üzere Gerze Kaymakami Tekin Dündar, Ak Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazim Mavis, Gerze Belediye Baskani Cevat Sensoy ve Ak Parti Sinop Il Baskani Ugur Giresun bölgedeki çalismalari inceledi.

Yanginin kontrol altina alindigini duyuran Milletvekili Mavis, bölgedeki diger ilçelerden gelen takviye ekiplerin hizla müdahale ettigini ve yanginin kisa sürede kontrol altina alindigini söyledi.

Mavis, “Tedirgin olacak bir durum kalmamis görünüyor, çok genis çapli olmayan bir alanda kisa sürede kontrol altina alinmis. Ekiplerimiz alanin içerisinde çalisiyorlar, su anda endise edilecek bir durum yok. Sabaha kadar da ihtiyaç duyulan saate kadar sogutma çalismalarini sürdürecekler” diye konustu.

Gerze Kaymakami yanginin çikis sebebiyle ilgili arastirmalarin sürdügünü ifade etti.

Kaynak: İHA