Siirt'te Yüzde 50 Hibe Destekli Ari Ekipmanlari Dagitimi Yapildi

Siirt’tin Pervari ilçesinde Kirsal Kalkinma Yatirimlari çerçevesinde 610 bin lira degerinde aricilik ekipmanlarinin dagitimi yapildi.

Siirt'te Yüzde 50 Hibe Destekli Ari Ekipmanlari Dagitimi Yapildi
Kirsal Kalkinma Destekleri Ekonomik Altyapi Yatirimlarinin Desteklenmesi çerçevesinde Pervari ilçesinde Aricilik ve Ari Ürünlerinin Islenmesi ve Paketlenmesine yönelik yatirimlar çerçevesinde projesi kabul edilen iki yatirimciya yüzde 50 hibe destekli ari ekipmanlarinin dagitimi yapildi.

Proje çerçevesinde iki yatirimciya, aricilik faaliyetlerinde kullanilmak üzere toplamda 610 bin lira degerinde kovan, bal süzme makineleri, baraka ve mobil günes enerjisi sistemi teslim edildi.

Kirsal Kalkinma Yatirimlari Ari Ekipman dagitim programina Pervari Kaymakami Ali Recai Yerlikaya, Siirt Il Tarim ve Orman Müdürü Ergün Demirhan, Pervari Ziraat Odasi Baskani Izzettin Diken, Pervari Bal Kooperatifi Baskan Vekili Erkan Bilen, Kirsal Kalkinma ve Örgütlenme Sube Müdürü Deniz Tamer Küçüker, Çayir ve Mera Sube Müdürü Nezir Ekinci, il ve ilçe teknik elemanlari, muhtarlar ve aricilar katildi.

Kaynak: İHA