Sehit Ve Gazi Ailelerin Çözüm Bekleyen Beklentileri Masaya Yatirildi

Iç Anadolu Sehit Aileleri ve Gazileri Dernek Baskanlari istisare toplantisi Sivas’ta yapildi, toplantida sehit ailelerin çözüm bekleyen meseleleri ele alindi.

Sehit Ve Gazi Ailelerin Çözüm Bekleyen Beklentileri Masaya Yatirildi
Sivas Sehit Aileleri ve Gazileri Derneginde düzenlenen toplantiya alti ilin dernek baskani ve yardimcilari katildi.

Toplantida sehit aileleri ve gazilerin günlük yasamda karsilastiklari meseleler ele alindi. Istisare sonucunda sehit ailelerinin ve gazilerin çözüm bekleyen problemlerinin yer aldigi 11 maddelik bir metin hazirlandi. Hazirlanan metinin ilgili kurumlara bildirilecegi belirtildi.

“11 maddeden olusan bir metin hazirladik”

Sivas Sehit Aileleri ve Gazileri Dernegi Baskani Fatih Deveci, sehit aileleri ve gazilerin gündelik hayatta yasamis olduklari problemleri dile getirmek amaciyla bir araya geldiklerini söyleyerek, “ Iç Anadolu Sehit Aileleri ve Gazileri Dernek Baskanlarimiz geleneksel olarak her yil genellikle bir ilimizde toplaniyor. Bu sene Sivas ilimizde Iç Anadolu’nda ki sehit aileleri ve gazileri dernek baskanlarimizla istisare toplantisi yaptik. Istisare toplantimizin amaci sehit ailelerimizin ve gazilerimizin gündelik hayatta yasamis oldugu sikintilari dile getirmek. Bu sikintilara ne gibi çözüm üretiriz konusunda istisarelerimizi yaptik. Bir karar aldik. Almis oldugumuz kararlari dernek baskanlarimiz kendi illerinde ki vekillerine ve yetkili kurumlara iletecekler. Bizde ilimizde ki yetkililere alinan kararlarin tamamini iletecegiz. 6 ilimizden gelen Aksaray, Çankiri, Nigde, Nevsehir, Kirikkale ve Yozgat illerinden gelen baskanlarimizi 3 gün boyunca agirladik. 11 maddeden olusan bir metin hazirladik. Yakin zamanda meclise gidip yetkili kurumlarla bakanliklarla görüsüp çözümler için talepte bulunacagiz” dedi.

Kaynak: İHA