Sazlik Alanda Çikan Yangin Kismen Kontrol Altina Alindi

Balikesir’in Edremit ilçesinde Dalya Sazligi’nda çikan yangin rüzgarin da etkisiyle kisa sürede büyüdü. Alevler yazlik konutlarin yakinlarina kadar ilerlerken, yangin itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altina alindi.

Sazlik Alanda Çikan Yangin Kismen Kontrol Altina Alindi
Edinilen bilgiye göre, saat 16.30 siralarinda Dalyan Sazligi’nda baslayan yangin çevre sakinleri tarafindan 112 Acil Çagri Servisine bildirildi.

Yangin bölgesine Balikesir Büyüksehir Belediyesi Edremit Itfaiye Grup Amirligi, Burhaniye Grup Amirligi, Edremit Orman Isletme Müdürlügü Orman Itfaiyesi ve polis ekipleri sevk edildi. Itfaiye ekipleri yangina müdahale ederken Edremit Ilçe Emniyet Müdürlügü ekipleri de bölgede genis güvenlik önlemi aldi. Yangin siddetli rüzgar nedeniyle zaman zaman kuvvetlenirken ekip çesitli müdahale yöntemleri ile yangina müdahale ederek alevlerin konutlari tehdit etmesinin önüne geçtiler. Yanginda olusan duman nedeniyle yazlik konut bölgelerinde vatandaslar zaman zaman zor anlar yasadi, trafikte duman nedeniyle aksamalar oldu.

Itfaiye ekiplerinin yogun çalismasi ile yangin yaklasik 2 saatlik bir çalisma ile kontrol altina alindi. Ilk belirlemelere göre yabani göçmen kuslarin da ugrak noktasi olan Dalyan Sazligi’nda 20 dönümlük bir arazi zarar gördü. Ekipleri bölgede sogutma çalismalarina devam ediyor.
Kaynak: İHA