Müjdeyi Bakan Verdi Açiklamasi Sakarya'da Tarim Alanini Seçen Ögrencilere 500 TL Burs

Sakarya Büyüksehir Belediye Baskan Ekrem Yüce, Sakarya’da tarimsal egitimde tarihi nitelikte 3 protokolü Milli Egitim Bakan Özer ile imzaladi. Tarim Okulu/Tabiat Akademisi ve Tarim Lisesi için protokol yapildi. Bir müjdeyi daha paylasan Bakan Özer, sehirde tarim alanini seçen her ögrenciye Büyüksehir tarafindan aylik 500 TL burs verilecegini söyledi.

Müjdeyi Bakan Verdi Açiklamasi Sakarya'da Tarim Alanini Seçen Ögrencilere 500 TL Burs
Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, Sakarya Büyüksehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Bakan Özer, kurum girisinde Baskan Yüce tarafindan karsilandi. Ziyarette ayrica Vali Çetin Oktay Kaldirim, AK Parti Milletvekilleri Çigdem Erdogan Atabek, Recep Uncuoglu, AK Parti Yerel Yönetimler Baskan Yardimcisi Ali Inci, AK Parti Il Baskani Yunus Tever ve bakanlik yetkilileri yer aldi. Görüsmede 3 baslik ön plana çikti. Milli Egitim Bakanligi ve Sakarya Büyüksehir Belediyesi arasinda, Tarim Okulu/Tabiat Akademisi ve Tarim Lisesi’nin hayata geçirilmesi için protokol imzalandi. Bakan Özer, ayrica gün boyu ifade ettigi müjdeyi de burada verdi ve Baskan Yüce’nin bizzat takip edecegi yeni bir protokolle Büyüksehir Belediyesi tarafindan bu okullarda liseden itibaren egitim alacak her ögrenciye aylik 500 TL burs verilecegini açikladi.



Tabiatla iç içe dogal egitim modeli

Bakan Özer, ayrica makamda yapilan ve planlanan yeni projelerle ilgili sunum yapan Yüce’ye sehre özellikle tarim alaninda kattigi vizyondan dolayi tesekkür etti. Tarimsal kalkinmaya yönelik projeleri sebebiyle Yüce’yi takdir ettigini ifade eden Bakan Özer, "Kendisinin Sakarya’da 7’den 70’e herkesin iyiligi ve huzuru için herkesten fazla çalistigini biliyoruz" ifadelerini kullandi.

Ayrica ziyaretin baslangicinda Büyüksehir tarafindan baslatilan Genç Katilimli Proje Atölyesi Fikir Yarismasi’nda halk oylamasina çikan projeler arasindan oy kullandi. Baskan Yüce ise yaptigi konusmada tarim alaninda açilacak egitim kurumlarinin detaylarina iliskin bilgiler verdi. Ekolojik egitim teknigini uygulayacaklari Tarim Akademisi’nde çatisiz, duvarsiz dogayla iç içe egitim verilecegini ifade eden Yüce, "Tabiat Akademisinde temiz hava, su, toprak, agaçlar, yapraklar ve bol hayal gücü var. Çocuklarin dogasina uygun bir ögretim modeli var" dedi.



Milli Egitim Bakanligi’yla 3 yeni protokol

Milli Egitim Bakani Mahmut Özer’i Sakarya’da agirlamaktan büyük mutluluk duyduklarini ifade ederek sözlerine baslayan Baskan Ekrem Yüce, “Insanlarin dengeli ve saglikli beslenmesinin yolu kaliteli ve saglikli tarim ürünlerinden geçiyor. Artan nüfusumuzun temel gida ihtiyaçlarinin karsilanabilmesi için birim alandan daha fazla üretim yapilmasi, sertifikali ve dogal ürünlerin üretiminin arttirilmasi gerekiyor. Bunun da temel altyapisi egitimdir. Üretimin hangi asamasinda olursa olsun egitim olmadan üretim olmaz. Bu amaçla bugün Milli Egitim Bakanimizla 3 konuda sözlesme yapiyoruz. Hayirli olsun” diye konustu.



16 derslikli Tarim Meslek Lisesi

Yüce, 3 baslikta yapilacak çalismalarin detaylarina iliskin olarak, “Erenler Alancuma’da yapimina basladigimiz AR-GE Uygulamali Tarim ve Çiftçi egitim merkezimizin yanina tarim meslek lisesi yapimi ile ilgili protokolümüzü imzaladik ve Bakanimizda uygun gördü. Uygulamali egitimin verilecegi tarim meslek lisesi 16 derslikli olacak. Tarim Lisesi sayesinde gelecegin tarim sektörüne yön verecek bir nesil yetistirmeyi planliyoruz. Gençlerin mesleki egitimlerini desteklemek için is birligi yapiyoruz. Ortaokul egitimini tamamlamis gençlerin erken yasta mesleki beceri kazanmalarini saglayarak genç issizligini azaltmak, istihdami arttirmak için ögrencilere egitim destegi vermektir. Sakarya ilinde ikamet eden ögrencilere egitim destegi verilmesine iliskin ve daha bilinçli konusuna hâkim üreticileri ilimize kazandirmaktir” seklinde konustu.



Tarim Okulu - Tabiat Akademisi

Baskan Yüce, Milli Egitim Bakanligiyla Sakarya’ya yeni bir tarim okulu kazandirilacagini müjdeleyerek, “Egitimin sadece dört duvar arasindaki bilgi akisindan ziyade dogayla iç içe, özgürce ve keyifle yapabilmeleri adina Tabiat Akademisi projemizi hayata geçiriyoruz. Bu akademiyi çatisiz ve duvarsiz okul disi ögrenme ortami seklinde hazirladik. Tabiat Akademisi ile ögrencilerin ekosistemle uyum içerisinde tabiatla bulusacagi, yapip-yasayip deneyim ve güven elde edecegi, el becerilerinin, kisisel, sosyal ve duygusal yönlerinin gelistirilecegi, birlikte is yapabilme yeteneginin güçlendirilecegi, degerlerimizin kazandirilacagi ortamlar olusturacagiz. Tabiat Akademisinde temiz hava, su, toprak, agaçlar, yapraklar ve bol hayal gücü var. Çocuklarin dogasina uygun bir ögretim modeli var. Çocuk pasif bir ögrenici konumunda degil, bir kasif merakli ve arastiran aktif bir birey konumda olabilmesi adina tasarlanmis bir akademi olacak” ifadelerini kullandi. Yüce, konusmasinin devaminda ise Milli Egitim Bakanligi is birligiyle yapilan çalismalardan bahsetti.

Bakan tarim projeleri için tesekkür etti

Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, Baskan Yüce’nin sehirde devam eden ve planlanan projelerle ilgili sunumundan sonra genel bir degerlendirme yapti. Sakarya’da yürütülen basarili projeler için Yüce’yi tebrik eden Özer, egitim ve tarim alanindaki politikalari sebebiyle de ayrica takdir ettigini ifade etti.

Sakarya’da hayata geçirilecek olan Tarim Okulu/Tabiat Akademisi ve 16 derslikli Tarim Meslek Lisesi için Baskan Yüce ve Bakan Özer’in imzalariyla bir protokol yapildi. Baskan Yüce’nin sehirde 7’den 70’e herkesin iyiligi ve huzuru için proje ürettigini belirterek, "Sakarya’da bulunmaktan çok keyif duyuyorum. Bilgilendirme noktasinda Sakarya’ya yaptigimiz yatirimlarla ilgili çok önemli bir toplanti yaptik. Açilisimizi yaptik ve yakinda tüm okullarimizi açmak için yine gelecegiz. Her gelisimizde daha iyi sonuçlar görecegimiz inaniyoruz. Baskanimiz Ekrem Yüce’nin ne kadar heyecan ve sevkle projeler yaptigini biliyoruz. Bunu 7’den 70’e herkesin iyiligini düsündügünü, herkesten çok çalistigini görüyorum ve tesekkür ediyorum" dedi.



Büyüksehir’den her bir tarim ögrencisine 500 TL burs

Bakan Özer ayrica, Büyüksehir tarafindan Sakarya’da ortaokulu tamamlayip tarim egitimi almaya baslayan her ögrenciye aylik 500 TL burs verilecegi müjdesini paylasti. Baskan Yüce’nin koordine ettigi çalismanin Büyüksehir’in UTÇEM projesi çerçevesinde yapilacak 3 farkli tarim egitim kurumunda geçerli olacagi ve yüzlerce ögrenciye destek verilecegi ifade edildi. Bakan Özer, "Bizler bakanlik olarak mesleki egitimi güçlendirmek adina Türkiye’nin her noktasinda güçlü adimlar atiyoruz. Sakarya tarim ve hayvancilik alaninda çok güçlü bir sehir. Baskanimiz projelerini anlatti ve hepsinin basladigini, sonlanacagini bilmek çok güzel. Büyüksehir Belediyesi, Sakarya’da tarim alanini seçen ve bu alandaki insan kaynagini güçlendirmek için adim atan ögrencilere her ay 500 TL burs verecek, is kazalarina karsi sigortalarini da yapacak. Askla, sevkle sahada çalisan belediye baskanimiza tesekkür ediyorum ve bu imzaladigimiz protokolden seref duyuyorum" diye konustu.

Ziyaret, Baskan Yüce’nin Bakan Özer’e hediye takdimiyle son buldu.
Kaynak: İHA