Mersin'de 120 Kisilik Yurt Binasi Hazir

İçel Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer, egitime desteklerinin her geçen gün arttigini belirterek, "Bu ögretim yilinda barinma sorunlarinin çözümü için katki sunma amaçli 120 ögrenci kapasiteli yurt binasini hazir ettik. 120 çocugumuz orada kalma imkani bulacaklar" dedi.

Mersin'de 120 Kisilik Yurt Binasi Hazir
İçel Büyüksehir Belediyesinin Agustos Ayi 2. Birlesim Toplantisinda, gündem disi konularin ardindan komisyonlara havale edilen 9, birimlerden gelen 2, gündem disi 1 olmak üzere 12 madde görüsüldü. Komisyonlardan gelen ilk konu olan ögrenim yardimlari konusunda açiklama yapan Seçer, 2022 yilinda devlet üniversitelerini veya yüzde 100 burslu olarak vakif üniversitelerini kazanmis olan lisans ve ön lisans ögrencilerine geri ödemesiz maddi destek vereceklerini söyledi.

Bu uygulamanin ögrenciler için yarar saglayacagini belirten Seçer, "Geçen egitim yilinda 6 bin 237 lisans, 2 bin 856 ön lisans olmak üzere toplam 9 bin 93 ögrenciye yardim yapildi. Beyana tabi, sartlari uygun olduktan sonra herhangi bir gelir testine tabi olmadan, devlet üniversitelerini kazanmis ya da yüzde 100 burslu vakif üniversitelerine girme hakki elde etmis bütün ögrencilerimize bu egitim yardimini 1 yila mahsus olmak üzere, ilk kazananlarin ilk yilina mahsus olmak üzere yapiyoruz. Ve geri ödemesiz tabi ki” diye konustu.

Uygulamada geçtigimiz yila göre degisiklige gittiklerini belirten Seçer, “Simdi burada bir degisiklik oldu, tasnif ettik, 2-4-5-6 yillik olarak. Geçtigimiz yil 2 yillik ön lisans ögrencilerine 500 TL yardim yapmistik. Bu yil için önlisans ögrencilerine bin 500 TL bir egitim yardimi yapma karar aldik. 4 yilliklara 3 bin TL, 5 yilliklara 3 bin 750 ve 6 yillik lisans ögrencilerine de 4 bin 500 TL karsiliksiz ögrenim yardimi yapma karari aldik” seklinde konustu.



“120 ögrencilik yurt binasini hazir ettik”

Geçen yil 9 bin 93 ögrencinin uygulamadan faydalandigini dile getiren Seçer, "Bu yil da egitim yardimimizdan yaklasik olarak 9-10 bin civarinda ögrencimizin faydalanacagini düsünüyoruz. Bu ögretim yilinda barinma sorunlarinin çözümü için katki sunma amaçli 120 ögrenci kapasiteli yurt binasini hazir ettik. Biliyorsunuz, burasi daha önce üniversite hastanesi olarak hizmet veren binaydi ve üniversiteden tahsis almistik. Su anda hazir, bu egitim-ögretim yilinda 120 çocugumuz orada kalma imkani bulacaklar" ifadelerini kullandi.

“Yeni dönemde kurs merkezlerimizde test kitaplari ve yardimci kaynaklarda verecegiz”

İçel Büyüksehir Belediyesinin halen 9 ilçede 13 aktif kurs merkezi oldugunu da belirten Seçer, “307 ögretmenimiz ile ögrencilerimiz, hem LGS hem YKS sinavlarina hazirlaniyorlar. Özellikle dezavantajli mahallelere 8 ayri noktada 8 ayri kurs merkezinin olusturulma çalismalari devam ediyor. YKS’ye hazirlanan ve kayit yaptiran 3 bin 263 ögrenci, bu merkezlerimizde 15 Agustos’ta ders basi yapacak. Bu egitim döneminde de ögrencilere test kitaplari ve yardimci kaynaklar verecegiz. Bugüne kadar oldugu gibi, bundan sonra da ögrencilerimize katkilarimiz artarak devam edecek” dedi.

Toplantinin devaminda çesitli komisyonlardan gelen diger konular ile birimlerden gelen konular görüsülerek karara baglandi.
Kaynak: İHA