Meçhul Askere Mezarlik Görevlisi Sahip Çikti

Hatay’da 72 yil önce Suriye sinirinda vatani görevini yaptigi sirada sehit düsen Karadenizli meçhul askere mezarlik görevlisi sahip çikti. Kendi imkanlariyla sehide mezarlik yaptiran görevli, "Amacim sehidimizin biran önce yakinlarina ulasmak ve onu mezarinda rahat ettirmek" dedi.

Meçhul Askere Mezarlik Görevlisi Sahip Çikti
1950 yilinda Hatay’in Suriye sinirin sifir noktasinda bulunan Hassa ilçesindeki Sakizli Karakolu’nda bulunan mevzilerde nöbet tutan bölüklerde vatani görevini yaparken 3 arkadasi ile sehit olan ve sadece adinin Haci oldugunu bilinen asker, Hassa ilçesine bagli Koru Köyünde bulunan araziye defnedildi. Aradan geçen 72 yil boyunca meçhul sehit mezari olarak bilinen mezarin sahipsizligi, Hassa ilçesi mezarlik sorumlusu Eyüp Kaplan’in mezarini yaptirmasi ve ayyildizli bayragi dikmesiyle son buldu.

Sehit askerin ailesine ulasmaya çalistigini söyleyen Eyüp Kaplan, ”Sehidimizin sadece adinin Haci oldugunu ve 1950 yilinda Suriye sinirinda 3 arkadasiyla sehit edildigini ögrendik. Diger sehit olan askerlerin naaslarini aileleri yakinlarini alarak gitmisler ancak burada yatan sehidimiz kalmis sadece. Benim edindigim bilgiye göre adinin Haci oldugunu ve sehit olduktan sonra sapkasinin içerisinden çikan para ile o dönemde mezarinin yapildigini ögrendim” dedi.

Sehidin 2014 yilinda ailesinin Hatay’a gelerek arastirma yaptigini ögrendigini anlatan Kaplan, ”Ailesi netice alamadan geri dönmüs. Benim amacim sehidimizin biran önce yakinlarina ulasmak ve onu mezarinda rahat ettirmek. Sehidimizin mezari basinda bulunan ve 1950 yilindan kalan hece tasinda yazanlara göre Karadeniz Ereglili oldugunu ögrendigimiz sehidimiz insallah en kisa zamanda ailesine kavusur” diye konustu.

Kaynak: İHA