Kocaeli'de Saganak Hayati Felç Etti

Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde etkili olan saganak sebebiyle cadde ve sokaklar göle dönerken, bazi is yerlerini de su basti.

Kocaeli'de Saganak Hayati Felç Etti
Meteoroloji Genel Müdürlügünün gök gürültülü saganak uyarisinin ardindan Kocaeli’de yagis etkisini gösterdi. Hava sicakliginin 23 derece ölçüldügü kentte aniden bastiran saganak kentin bazi bölgelerinde etkili oldu. Özellikle Kartepe ilçesinde günlük yasami olumsuz etkileyen saganak sebebiyle cadde ve sokaklarda su birikintileri olustu, bazi ev ve is yerlerini su basti. Alt geçitleri su basan kentte bazi araçlar da yollarda kaldi. Bazi sürücüler, geçmekte zorlandiklari su birikintilerinden araçlarinin hizini düsürerek geçebildi. Kartepe Sanayi Sitesi’ndeki dükkanlar da saganak sebebiyle suyla doldu. Saganaktan en çok etkilenen noktalardan biri de Sarimese Mahallesi’nde bulunan Sezenler Caddesi oldu. Cadde saganak sebebiyle adeta göle döndü.

Meteoroloji’nin saganak uyarisinin ardindan Kocaeli Valiligi koordinesinde önlemlerini alan Kocaeli Büyüksehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri ise günler öncesinden mazgal ve izgaralarda temizlik çalismasi yapti. Büyüksehir Belediyesi, yagmurda 763 kisilik ekiple çesitli noktada görev yapti.

Vali Yavuz’dan uyari

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ise sosyal medya hesabindan vatandaslara uyarida bulunarak, "Sevgili kardeslerim, bugün çok kuvvetli saganak yagis beklendiginden yasanabilecek olumsuzluklara karsi lütfen dikkatli ve tedbirli olalim. Dere yataklarina yaklasmayalim. Valiligimizin koordinasyonunda her türlü tedbir alinmis bulunmaktadir" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA