Kiziltepe'de 'Haybulans' Sokak Hayvanlarinin Imdadina Kosuyor

Mardin’in Kiziltepe Ilçe Belediyesi tarafindan geçtigimiz ay faaliyete geçirilen Hayvan Ambulansi  ’Haybulans’ sokak hayvanlarinin imdadina kosmaya devam ediyor.

Kiziltepe'de 'Haybulans' Sokak Hayvanlarinin Imdadina Kosuyor
Kiziltepe Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, sokaktaki can dostlarin tedavilerinde ve acil müdahalede kullanilacak Haybulansi geçtigimiz ay hizmete koymustu. O günden bu yana vatandaslarin ihbari üzerine sokak hayvanlarin imdadina kosan Haybulans olay yerinde ilk müdahaleleri yaptiktan sonra çaresiz hayvanlari hayvan hastanesine yetistiriyor. Kiziltepe Belediyesi Saglik Isleri Müdürlügü ekipleri, Turgut Özal Mahallesi’nde hasta olan kedinin imdadina kostu. Ekipler, kediyi alarak hayvan hastanesine götürüp tedavi altina aldi.

Sokak hayvanlarinin imdadina yetistiklerini ifade eden Kiziltepe Kaymakam ve Belediye Baskanvekili Hüseyin Çam, vatandaslarin yarali ve hasta sokak hayvanlarini gördügü anda  "153" nolu numaradan aramalarini istedi. Öte yandan bittiginde 30 bin metrekare alan üzerinde birçok sokak hayvanina hizmet verecek olan Hayvan Barinagi ve Rehabilitasyon Merkezinin yapim çalismalari tüm hiziyla sürüyor.
Kaynak: İHA