Izmir'in Kurtulusunun 100. Yil Coskusu Açiklamasi Megastar Tarkan Da Konser Verecek

Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, bu yil 100’üncü yili kutlanacak Izmir’in kurtulus günü etkinliklerinin hafizalarda iz birakacak bir sölene dönüsecegini söyledi. Zafer yürüyüsü ile baslayacak etkinliklerin 9 Eylül ile sinirli kalmayacagini belirten Soyer, “Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en görkemli ve büyük organizasyonu olacagi iddiasindayiz. Cumhuriyet Meydani’na yakin noktada ise Tarkan konser verecek. Cumhuriyet Meydani’ndan baslayip, Alsancak Limana kadar uzanan bütün sahilde olaganüstü bir gün ve gece yasayacagiz" dedi.

Izmir'in Kurtulusunun 100. Yil Coskusu Açiklamasi Megastar Tarkan Da Konser Verecek
Izmir Büyüksehir Belediye Meclisinin Agustos ayi ikinci birlesimi, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer’in yönetiminde yapildi. Izmir’in kurtulusunun 100. yili kutlamalari hakkinda bilgi veren Baskan Tunç Soyer, “Çok sükür bu bize nasip oldu. Gelecek kusaklara cumhuriyetin ve kurtulusun ikinci yüzyilini devrederken bunu en güçlü sekilde tanitmak, kutlamak ve bu coskuyu tüm kente yaymak istiyoruz” dedi.



“9 Eylül’de Gündogdu Meydani’nda olaganüstü büyük bir görsel sölen hazirliyoruz”

Kutlama programi ile ilgili çalismalarin tamamlandigini belirten Baskan Tunç Soyer, “Çok sayida etkinlik var. En önemlilerinden biri Dereçine’den baslayacak. Ordumuzun yüz sene önce geçtigi güzergahi yürüyerek kat edecegiz. O aksam Haluk Levent konseriyle coskulu kutlama yapmayi hedefliyoruz. 100 yil önce yasanan heyecani bugüne tasimak arzusundayiz. Çocuklarimiza, gelecek kusaklara da bunu aktarmak istiyoruz. Ikinci büyük organizasyonumuz 9 Eylül günü olacak. 9 Eylül’de Gündogdu Meydani’nda olaganüstü büyük bir görsel sölen hazirliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en görkemli ve büyük organizasyonu olacagi iddiasindayiz. Izmir’in 100. yilini nasil kutladiginin filmini Izmirliye hediye edecegiz. Ayni gece de öncesinde Izmir Valiligimiz ile birlikte hava gösterileri yapacagiz. Cumhuriyet Meydani’na yakin noktada ise Tarkan konser verecek. Cumhuriyet Meydani’ndan baslayip, Alsancak Limana kadar uzanan bütün sahilde olaganüstü bir gün ve gece yasayacagiz” dedi.



“Büyük bir heyecan”

Çok heyecanli olduklarini söyleyen Baskan Soyer, “10 Eylül Mustafa Kemal Atatürk’ün Izmir’e gelisinin yil dönümüdür. Bundan sonra Izmir’de hem 9 Eylül’ü hem 10 Eylül’ü birlikte kutlamak gerektigini düsünüyoruz. 10 Eylül aksami da Izmir türkü ve sarkilarini seslendiren 11 sanatçi Prag Senfoni Orkestrasi ile kayitlarini yaptilar. Sahne alacaklar. 10 Eylül’de de olaganüstü bir konser Izmirlileri bekliyor. Büyük bir heyecan ve itinayla bütün organizasyonlari Izmirlilere, gençlerimize, çocuklarimiza hediye etmek istiyoruz. Mutlaka çoluk çocuk bütün ailenizle orada olun, tarihsel bir ana taniklik edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA