IRCICA Genel Direktörü Kiliç, SÜ'de 'Mesleki Söylesi' Gerçeklestirdi

Islam Tarih, Sanat ve Kültür Arastirma Merkezi (IRCICA) Genel Direktörü, Büyükelçi Prof. Dr. Mahmud Erol Kiliç, Selçuk Üniversitesi (SÜ) Islami Ilimler Fakültesince düzenlenen “Mesleki Söylesi" programinda ögretim elemanlariyla bir araya geldi.

IRCICA Genel Direktörü Kiliç, SÜ'de 'Mesleki Söylesi' Gerçeklestirdi
Islami Ilimler Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ramazan Altintas, SÜ Müze Binasindaki söylesinin açilisinda, programda önemli istifade saglanacagina inandigini belirterek, Prof. Dr. Mahmud Erol Kiliç’in çalisma hayati ve eserleri hakkinda bilgi verdi. IRCICA Genel Direktörü, Büyükelçi Prof. Dr. Mahmud Erol Kiliç da, Marmara Üniversitesi Ilahiyat Fakültesinde görevini sürdürdügünü söyledi.

2008-2018 yillari arasinda Islam Isbirligi Teskilatina Üye Ülkeler Parlamentolar Birliginde görev yaptigini, sonrasinda Endonezya nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi olarak atandigini ifade eden Prof. Dr. Kiliç, 2021 yilindan itibaren IRCICA Genel Direktörlügü görevini yürütmekte oldugunu belirtti.

Islam Tarih, Sanat ve Kültür Arastirma Merkezinin Islam Isbirligi Teskilatina ait alt kurum ve kültür merkezi oldugunu aktaran Prof. Dr. Kiliç, “Medrese, tekke erbabinda da sokaktaki insanda, sairde de hedef, gaye olmali. Gaye; önemli bir unsur, mefhum. Biz modernler, bunu unuttuk; uzaklastik. Insan olarak yeryüzüne ne yapmaya geldik, niçin geldik? Ya da nereden geldik ve nereye dogru gidiyoruz? Kaçinilmaz bir gerçeklik, ölüm gerçegi. Dogduk, yasimiz ilerliyor. Bir müddet sonra emanetleri teslim ediyoruz. Bence bunlar hayatin ve felsefenin en temel sorgulari. Bu sorularla hayatin anlami olusmaya basliyor. Hayat, bu manayi arayis mektebi haline getiriyor” diye konustu.

Gelenegi elden ele devam eden bir zincir olarak tasvir eden Prof. Dr. Mahmud Erol Kiliç, “Bir müessesenin bile gelenegi varsa bizim de düsünce geleneklerimiz var. Gelenek, tarihsel manada geriye dönüsüm degildir. Gelenek, bir dinamiktir. Hz. Mevlana’ya izafi edilen konuda ‘Pergelimizin igneli, sabit ayagi var. Sabit ayagimizi kendi gelenegimize baglariz. Diger ayagiyla da yetmis iki milleti gezeriz.’ diye ifade ediliyor. Iki ayak da sabit olursa biz ona fanatizm diyoruz” dedi.

Söylesiye Selçuk Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ilhan Çiftci, dekanlar ve ögretim elemanlari katildi.

Kaynak: İHA