Diyarbakir'da 'Eren Abluka-33 Sehit Jandarma Uzman Çavus Muhammet Tufan' Operasyonu Baslatildi

Diyarbakir’da bin 54 personelin katilimiyla ‘Eren Abluka-33 Sehit Jandarma Uzman Çavus Muhammet Tufan’ operasyonu baslatildi. Operasyonun ilk gününde ise yüklü miktarda uyusturucu madde ele geçirildi.

Diyarbakir'da 'Eren Abluka-33 Sehit Jandarma Uzman Çavus Muhammet Tufan' Operasyonu Baslatildi
Içisleri Bakanligi tarafindan PKK terör örgütünü ülke gündeminden çikarmak ve bölgede barindigi degerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek maksadiyla Diyarbakir’da "Eren Abluka-33 (Hani/Birlik-Akçayurt) Sehit Jandarma Uzman Çavus Muhammet Tufan Narko Terör" operasyonu baslatildi. Operasyonda Diyarbakir Il Jandarma Komutanligi bünyesinde Jandarma Komando Özel Operasyon (JOPER), jandarma komando ve güvenlik korucu timlerinden olusan bin 54 personel ile 68 operasyonel timin görev aldigi belirtildi.

51 ayri noktada 1 milyon 773 bin kök kenevir ile çok miktarda skunk ele geçirildi

Operasyonun ilk gününde, Diyarbakir’in Hani ilçesi Birlik ve Akçayurt mahalleleri kirsalinda önceden tespit edilen 51 ayri noktada gerçeklestirilen arazi arama tarama faaliyetinde yaklasik piyasa degeri 1 milyon 360 bin TL olan 21,2 kilogram toz esrar, 1 milyon 773 bin 450 kök kenevir bitkisi ve yaklasik 200 bin kök skunk bitkisi ele geçirildi. Operasyonla ilgili yapilan açiklamada, “Yurt içinde terörün tamamen ortadan kaldirilmasina yönelik yürütülen Eren Abluka operasyonlari, halkimizin destegi ile inançli ve kararli bir sekilde basariyla devam ediyor” denildi.
Kaynak: İHA