Baskent Firmalari Savunma Sanayinin Devleri Listesinde

Savunma sanayiinde dünyanin en büyük sirketlerinin siralandigi ve dünyanin en prestijli savunma sanayii listesi olarak kabul edilen “Defense News Top 100" 2022 yili listesinde baskentten 3 firma yer aldi.

Baskent Firmalari Savunma Sanayinin Devleri Listesinde
ATO Baskani Gürsel Baran yazili bir açiklama yaparak, savunma sanayiindeki sirketlerin bir önceki yillik savunma satislarina göre siralandigi ve “Defense News” dergisi tarafindan olusturulan “Defense News Top 100" 2022 yili listesine baskentten giren ’Askeri Elektronik Sanayi (ASELSAN)’, ’Türk Havacilik ve Uzay Sanayii (TUSAS)’ ve ’Roket Sanayii ve Ticaret A.S (ROKETSAN)’ firmalarini kutladi. Türkiye’de uzun yillar disa bagimli bir yapida olan savunma sanayinin önemli bir dönüsüm yasayarak, artan cirosu, yükselen ihracat performansi ve AR-GE odakli yatirimlarla büyük gelisme gösterdigini kaydeden Baran, “Dünyanin birçok ülkesine ihracat agini genisleten Türk sirketlerimiz dünyanin en iyi 100 sirketi listesine adini yazdirdi” dedi.



“Savuma sanayiinde yeterlilik orani yüzde 80’ler düzeyine yükseldi”

Türkiye’nin önde gelen savunma sanayi sirketlerinin çogunun merkezinin Ankara’da bulundugunu ifade eden Baran, “Savunma sanayiinde kendi kendimize yeterlilik oranimiz yüzde 20’lerden yüzde 80’ler düzeyine yükseldi. Sektör 2021 yilinda ihracattaki basarilarini katladi. IHA ve SIHA’lar, kara araçlari, deniz platformlari basta olmak üzere ihraç edilen ürün çesidi 230’a, savunma sanayi ürünlerinin ihraç edildigi ülke sayisi 170’e çikti. Baskentimizin dünyanin savunma sanayi üssü olmasi için elimizden gelen gayreti göstermeye devam edecegiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA