Bakan Yanik Açiklamasi 'Istihdam Edilen Kadin Sayimiz 10 Milyona Yaklasti'

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, “2002 yilinda istihdam edilen kadin sayimiz 6,1 milyon iken yüzde 64 civarinda bir artisla bugün bu rakam yaklasik 10 milyona yaklasti” dedi.

Bakan Yanik Açiklamasi 'Istihdam Edilen Kadin Sayimiz 10 Milyona Yaklasti'


Edirne’nin Karaagaç Mahallesi’nde bulunan ve kentteki kadinlara gelir ve istihdam alani olusturacak, sosyal hizmetlere erisimi artiracak Karaagaç Sosyal Yasam Merkezi’nin açilisinda konusan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, “Bakiniz, 2002 yilinda istihdam edilen kadin sayimiz 6,1 milyon iken yüzde 64 civarinda bir artisla bugün bu rakam yaklasik 10 milyona yaklasti. Diger yandan kadinlar da artik istihdamda yer almanin yaninda istihdam olusturmaya çalisiyorlar. Girisimci olmak ve kendi islerini kurmak istiyorlar. Bu çerçevede Türkiye’nin sosyal ve ekonomik gelismesine katkida bulunan, ekonomik deger olusturan kadin girisimci sayisinin artirilmasi ve kadin girisimcilerin desteklenmesi son derece önemli. 2022 yili ilk çeyrek verilerine göre, isveren ve kendi nam ve hesabina çalisanlar içindeki kadin orani yüzde 16,7” dedi.



Bakan Yanik, "Bu noktada, kadin istihdamini ve girisimciligini daha verimli hale getirmek için yaptigimiz egitim programlarimiz da büyük ilgi görüyor. Bakanligimizin Il Müdürlüklerinin koordinasyonunda finansal konularin ve risklerin anlasilmasi, kadinlarin ekonomik hayata katilimlarini destekleyen mekanizmalar hakkinda farkindaligin artirilmasi amaciyla Finansal Okuryazarlik ve Kadinlarin Ekonomik Güçlenmesi Seminerleri devam ediyor” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA