Osmangazi'de Muharrem Ayinin Bereketi Yasatiliyor

Bursa’da Osmangazi Belediyesi; bolluk, bereket, paylasim, birlik ve beraberligin simgesi Muharrem ayinda ilçenin çesitli noktalarinda vatandaslara asure dagitti.

Osmangazi'de Muharrem Ayinin Bereketi Yasatiliyor
Kardesligin ve birligin sembolü olan Muharrem ayi, Osmangazi’de tüm bereketiyle yasaniyor. Paylasma ruhunun perçinlendigi bu özel ayda, Osmangazi Belediyesi ilçenin farkli noktalarinda binlerce vatandasa asure ikram etti. 15 Temmuz Demokrasi Meydani ve Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde gerçeklestirilen etkinliklerde toplam 5 bin asure dagitilarak, Muharrem ayinin bereketi paylasildi. Osmangazi Belediye Baskani Mustafa Dündar, 15 Temmuz Demokrasi Meydani’nda düzenlenen asure dagitim etkinligine katilarak vatandaslara asure ikram etti. Asure dagitimina Baskan Dündar ile birlikte AK Parti Bursa Milletvekilleri Emine Yavuz Gözgeç, Vildan Yilmaz Gürel, Osman Mesten, Ahmet Kiliç, AK Parti Bursa Il Baskan Yardimcisi Mustafa Yavuz ve AK Parti Osmangazi Ilçe Baskani Ufuk Cömez katildi.



"Asure bizler için mesaj niteligindedir"

Vatandaslar ile birlikte bereket duasi yaptiktan sonra asure dagitimini baslatan Baskan Dündar, “Osmangazi Belediyesi olarak her yil Muharrem ayinda asure dagitarak bu ayin bereketini vatandaslarimizla paylasiyoruz. Asure, bizlerin güzel bir gelenegi. Bu gelenegi yillardan beri sürdürüyor ve gelecege aktariyoruz. Asurenin bir mesaji vardir. Asure, bir olmak, birlik olmak, bütün olmak demektir. Insanlarin Kerbela’da yasanan zulme dur demesinin bir mesajidir asure. Türkiye, günümüzde ayni asure gibi bir bütün olarak zulmedenlere ve zalimlere karsi dur demektedir. Türk Milleti tarihte oldugu gibi yeniden ileriye dogru yürümekte ve mazlum insanlara kanat germektedir. 3 kitaya yayilan adaleti, huzuru ve güvenligi tahsis eden bir anlayis üzerinde bulundugumuz bu topraklardan çikmistir. Bu düsünce ile asuremizi dagitiyor ve dualarimizi yapiyoruz. Asuremiz bereketli olsun” diye konustu.

Kaynak: İHA