Kurban Bayrami'nda Yunan Adalarina Türk Akini

Kurban Bayrami tatilinin 9 güne çikarilmasiyla birlikte tatili Ege adalarinda geçirmek isteyen Türk tatilciler, Balikesir’in Ayvalik ilçesindeki deniz hudut kapisi önünde uzun kuyruklar olusturdu.

Kurban Bayrami'nda Yunan Adalarina Türk Akini
Bayram süresince 5 bin ile 8 bin arasinda tatilcinin Ayvalik Deniz Hudut Kapisi’ndan Yunan adalarina geçmesi beklenirken, iki yillik pandemi sürecinin ardindan bayram nedeniyle olusan yogunluk ise Midilli-Ayvalik arasinda seferler düzenleyen feribot firmalari ile otopark isletmecilerinin yüzünü güldürdü. Ayvalikli turizmci Hakan Dinç, Kurban Bayrami nedeniyle oldukça yogun olduklarini vurgulayarak, bayramin birinci ve ikinci gününde yaklasik 4 bin kisinin Yunan adalarina gitmesini beklediklerini söyledi.

Dinç, 9 günlük bayram süresince yaklasik 7 bin Türk tatilcinin Yunan adalarina geçebilecegini tahmin ettigini sözlerine ekledi.

Ismini vermek vermeyen bir tatilci ise Yunan adalarinin biraz daha ekonomik oldugunu düsündügünü ve memleketin bogucu havasindan iki günlügüne de olsa kurtulabilmek için 9 günlük tatilini Midilli Adasi’nda geçirmeyi tercih ettigini söyledi.



Ayvalik ile Midilli Adasi arasinda feribot turlari düzenleyen bir firmanin yönetim kurulu baskani olan Ali Jale ise, iki yillik pandemi dönemi sürecinde Ayvalik-Midilli hattinin kapali oldugunu hatirlatarak, “Bugün o iki yilin ardindan ilk bayram günümüz. Eski bayramlar kadar olmasa da bugün burada görmüs oldugunuz kalabalik biz feribot isletmecilerini bir nebze olsun tatmin ediyor. Iyi bir bayram olmasini diliyorum. Buradan Midilli’ye geçecek olan tatilcilerimizin güzel bir tatil geçirmelerini diliyorum. Sunu da eklemek isterim ki Yunan adalari hala cazibesini koruyor. Halen daha oradaki hizmet, oradaki tatil imkanlari insanlarimizi cezbediyor” dedi.

Ali Jale, bayramin ilk gününde yaklasik 700 kisinin Midilli Adasi’na geçecegini kaydederek, “Ek sefer de koyduk. Çok fazla araçla geçis talebi var. Araçla karsi kiyiya geçmek isteyen misafir sayimiz çok fazla. Bu yüzden de araç tasiyan gemimiz sürekli araç tasiyor. Bunun yaninda katamaranimiz zaten çok önceden dolmustu. Bu bayramin ilk üç günü itibariyla katamaranimiz dolu. Ben 9 günlük tatil süresince 5 bine yakin tatilcimizin Yunan adalarina geçecegini düsünüyorum” diye konustu.

Araçlariyla Ayvalik’a gelip, araçlarini otoparklara birakan tatilciler nedeniyle Ayvalik Belediyesi’ne ait Otopark Isletmesi ise daha simdiden büyük oranda doldu. Otopark görevlisi Levent Aygören, sabahin ilk saatlerinden itibaren tatilcilerin araçlarini otoparka biraktiklarini ve bu durumun 9 günlük tatil süresince ayni hizla devam edecegini düsündügünü kaydetti.

Kaynak: İHA