Battalgazi'de Kurban Bayrami Coskusu

Kurban Bayrami namazini her yil oldugu gibi bu yil da Battalgazi’deki Namazgah’ta kilan Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, Malatya Valisi Hulusi Sahin’inde katildigi namaz sonrasinda vatandaslarla bayramlasti.

Battalgazi'de Kurban Bayrami Coskusu
Battalgazi Belediyesi’nde geleneksel hale gelen bayram namazi sonrasi vatandaslarla bayramlasma, her yil oldugu gibi bu yil da Battalgazi’deki Namazgâh’ta gerçeklestirildi.

Ilçe Müftüsü Hüseyin Özdemir’in kildirdigi ve yüzlerce vatandasin katilimiyla Bayram namazini Namazgâh’ta kilan Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, namaz sonrasi vatandaslarla tek tek bayramlasip sohbet etti. Yaslilar ve çocuklarla yakindan ilgilenen Baskan Güder, çocuklara bayram harçligi vermeyi de ihmal etmedi. Battalgazi Belediyesi tarafindan Bayram namazi sonrasi lokum ve seker ikram edildi.

Vali Sahin, Bayram Namazini Namazgâh’ta Kildi

Cumhurbaskanligi kararnamesi ile Batman Valisi iken Malatya Valisi olarak atanan Hulusi Sahin, Malatya’daki ilk bayramini kutluyor. Vali Hulusi Sahin, Malatya’daki ilk bayram namazini da birçok medeniyete ev sahipligi yapmis tarih baskenti Battalgazi’deki Namazgâh’ta eda etti. Kilinan namazin ve okunan hutbenin ardindan cemaatle tek tek bayramlasan Vali Hulusi Sahin, namaz sonrasi vatandaslarla bir süre sohbet etti.

Baskan Güder: “Kurban Bayramimiz mübarek olsun”

Herkesin, ailesi ve sevdikleriyle birlikte saglikli, huzurlu ve mutlu bir bayram geçirmesini temenni eden Baskan Güder, “Islam âlemi olarak, inanan gönüller olarak bir Kurban Bayrami’ni daha idrak etmenin mutlulugunu yasiyoruz. Tüm Islam aleminin ve Battalgazili hemserilerimizin Kurban bayramini tebrik ediyorum. Müslümanlik bilincimizi yenileyen, millet olma irademizi diri tutan; birlik, beraberlik ve kardeslik duygularimizi pekistiren, rahmet ve bereket dolu bayramlara bizleri kavusturan Yüce Rabbimize sonsuz hamd ve sükürler olsun. Bayramlar; Müslüman’i Müslüman ile kaynastiran, darginlari baristiran, gönülleri gönüllere kavusturan mübarek bir zaman dilimidir. Gönüller birbirine yaklastikça rahmet artar, bereket artar, muhabbet artar. Bayram iste o zaman bayram olur. Idrak ettigimiz Kurban Bayrami’nin birlik, beraberlik ve kardesligimize vesile olmasini Cenab-i Hak’tan niyaz ediyorum. Aziz vatanimiz için sehit düsen kahramanlarimizi sükran, minnet ve rahmetle yâd ediyor, gazilerimize de saglikli ve uzun ömürler diliyorum” dedi.

Battalgazi’deki 800 yillik Namazgahta; Malatya Valisi Hulusi Sahin, Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, AK Parti Battalgazi Ilçe Baskani Basri Kahveci, Belediye Meclis üyeleri, Belediye Baskan Yardimcilari ve birçok vatandas bayram namazini eda etti.
Kaynak: İHA