Johnson'dan Zelenskiy'e Açiklamasi 'Sen Bir Kahramansin'

Görevinden istifa eden Ingiltere Basbakani Boris Johnson, Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy’le yaptigi telefon görüsmesinde Zelenskiy’e, “Sen bir kahramansin" dedi.

Johnson'dan Zelenskiy'e Açiklamasi 'Sen Bir Kahramansin'
Ingiltere’de sali gününden bu yana art arda devam eden istifalarin ardindan görevinden istifa eden Ingiltere Basbakani Boris Johnson, Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy’le telefonda görüstü. Ingiltere Basbakanlik Ofisi tarafindan yapilan yazili açiklamada, Johnson’in görüsmede Ingiltere’nin Ukrayna’ya olan sarsilmaz destegini yineledigi ifade edildi. Johnson’in Zelenskiy’e Ingiltere’nin Ukrayna’ya partiler arasi sarsilmaz destegini vurguladigi belirtilen açiklamada, Ingiltere’nin ihtiyaç duyuldugu sürece Ukrayna’ya savunma yardimi saglamaya devam edecegini belirttigi aktarildi. Açiklamada, “Basbakan, önümüzdeki haftalarda tahil ablukasini sona erdirmek için ortaklarla ayni hizda çalismaya devam edecegini de sözlerine ekledi. Devlet Baskani Zelenskiy’e özgürlügü, dostlugu ve Ukrayna halkinin nezaketi için yaptigi her sey için tesekkür etti” denildi.

Açiklamada Zelenskiy’nin Johnson’a Ukrayna konusundaki kararli davranisindan dolayi tesekkür ettigi aktarildi. Johnson’in görüsmenin sonunda Zelenskiy’e “Sen bir kahramansin, herkes seni seviyor” dedigi ifade edildi.
Kaynak: İHA