Battalgazi'de Bayram Öncesinde Tatlicilara Denetim

Malatya’nin Battalgazi Belediyesi Zabita Müdürlügü ekipleri, Kurban Bayrami öncesi ilçede tatli üretimi yapan imalathaneler ve satisi yapilan isyerlerinde hijyen denetimi gerçeklestirdi.

Battalgazi'de Bayram Öncesinde Tatlicilara Denetim
Battalgazi Belediyesi, halk sagligini korumak ve vatandaslarin güvenli alisveris yapmalari amaciyla isyerlerine yönelik denetimlerini araliksiz sürdürüyor. Battalgazi Belediyesi Zabita Müdürlügü ekipleri, Kurban Bayrami öncesi ilçede tatli üretimi yapan isletmelerin imalathaneleri ve satis noktalari, titiz bir denetimden geçirdi. Bayram ziyaretlerinin sembolü olan tatlilarin imalattan satisa kadar her asamasini titizlikle denetleyen ekipler, fiyat tarifesi, hijyen kosullari, eldiven ve bone kullanimi, üretim malzemelerinin son kullanma tarihleri ve ürün gramajlarini kontrol etti. Yapilan kontrollerde vatandasin sagligini olumsuz etkileyecek ürünlerin satisina izin verilmezken, düzeltilmesi gereken kisimlar hakkinda isletmecilere bilgiler verildi.

Üretim standartlara uymayan bazi isletmelere cezai islem uygulanirken, eksiklerin bir an önce giderilmesi ve hijyen kosullarinin saglanmasi içinde ihtar verildi.

Battalgazi Belediyesi Zabita Müdürü Ismet Biratli, denetimlerin araliksiz olarak devam edecegini belirtti.

Kaynak: İHA