ABD'den Iran'in Petrol Ve Petrokimya Ticaret Agina Yaptirim

ABD, Iran’in Dogu Asya’ya petrol ve petrokimya ürünleri satisina yardim ettigi belirlenen kisi ve kuruluslardan olusan bir ticaret agina yaptirim uyguladigini duyurdu.

ABD'den Iran'in Petrol Ve Petrokimya Ticaret Agina Yaptirim
ABD, Iran’in petrol ve petrokimya ticaret agina yaptirim uyguladi. ABD Hazine Bakanligi’na bagli Yabanci Varliklar Kontrol Ofisi (OFAC) tarafindan yapilan açiklamada, Iran’in Dogu Asya’ya petrol ve petrokimya ürünleri satisina yardim ettikleri belirlenen kisi ve kuruluslara yaptirim uygulandigi aktarilarak, ABD yönetiminin bugünkü yaptirim eyleminin, daha önce 16 Haziran’da Iran petrokimya satislarini destekleyen uluslararasi bir aga uygulanan yaptirimlari takip ettigi belirtildi.

Dogu Asya’ya yüz milyonlarca dolarlik ürünlerin teslimatini ve satisini kolaylastirmak için Körfez merkezli bir paravan sirketler agi olusturdugu için yaptirim listesine eklenen sirketler arasinda, Iran merkezli Jam Petrochemical Company, Birlesik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli Edgar Commercial Solutions FZE, Ali Almutawa Petroleum and Petrochemical Trading LLC, Petrokick LLC, Hong Kong merkezli Lustro Industry Limited ve Oligei International Trading Co.’nun yer aldigi belirtildi.

Terörizm ve Mali Istihbarat Hazine Müstesari Brian E. Nelson yaptigi açiklamada, "ABD, Iran ile Ortak Kapsamli Eylem Plani’na karsilikli uyumu saglamaya yönelik bir anlasmaya varmayi taahhüt ederken, Iran petrol ve petrokimya ürünlerinin satisina yönelik yaptirimlari uygulamak için tüm yetkilerimizi kullanmaya devam edecegiz" dedi.

Yaptirimlar, kisi ve kuruluslarin ABD’deki varliklarini dondurarak bunlardan herhangi bir menfaat saglanmasini engelliyor.
Kaynak: İHA