Istanbul'da PKK/YPG'ye Operasyon Açiklamasi 9 Süpheli Yakalandi

Istanbul’da, bölücü terör örgütü PKK/KCK’ya ve Suriye kolu PYD/YPG’ye yönelik 11 ilçede düzenlenen operasyonlarda, 9 süpheli yakalandi. Operasyon sirasinda kaçmaya çalisan 1 süpheli yakalanirken, baskinda örgütsel dokümanlara ve paralara el konuldu.

Istanbul'da PKK/YPG'ye Operasyon Açiklamasi 9 Süpheli Yakalandi
Bölücü terör örgütü PKK/KCK ve onun Suriye uzantisi PYD/YPG’ye yönelik yurt disinda ve yurt içindeki operasyonlar araliksiz devam ederken, Istanbul Emniyet Müdürlügü Terörle Mücadele (TEM) Sube Müdürlügü ekipleri yeni bir çalisma gerçeklestirdi. Bölücü örgüte yönelik yürütülen sorusturma çerçevesinde, kirsalda ve çatisma bölgeleri ile baglantili faaliyet gösterdikleri belirlenen 9 PKK/PYD mensubunun Istanbul’da oldugu saptandi. Yapilan teknik ve fiziki takibin devaminda 9 örgüt üyesinin yakalanmasi için 11 ilçede 14 farkli adrese es zamanli operasyon düzenlendi.

Baskinlarda 9 süpheli yakalanarak gözaltina alindi. Adreslerde yapilan aramalarda bin 350 Euro ve 3 bin lira para ile çok sayida örgütsel doküman ve dijital materyaller ele geçirildi.

Öte yandan, operasyon kapsaminda Sultangazi’de Cumhuriyet Mahallesi Uhud Sokak’ta 6 katli binanin bodrum katina yapilan baskinda, binanin giris kapisi polis ekiplerinin uyarilarina ragmen açilmadi. Evden çikan olmayinca özel harekat timleri kapiyi kirarak içeri girdi. Bu esnada aranan süpheli binanin diger kapisindan kaçmaya basladi.

Kaçan süphelinin pesine düsen polis, bir süre süpheliyi kovaladi. Daha sonra yere otlarin arasina saklanan süpheliyi Özel Harekat Polisi fark etti. Bir süre daha kaçan süpheli emniyet ekiplerince kiskivrak yakalandi. Yakalanan süpheliler sorgulanmak üzere Istanbul Terörle Mücadele Subesine getirildi.

Zanlilarin emniyetteki ifade islemlerine ilerleyen saatlerde baslanacagi ögrenildi.
Kaynak: İHA