Rusya Savunma Bakani Soygu Açiklamasi 'Luhansk Operasyonu Lisiçansk'in Özgürlestirilmesiyle Tamamlandi'

Rusya Savunma Bakani Sergey Soygu, Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin’e Ukrayna’daki askeri operasyonlara dair verdigi raporunda, "Luhansk operasyonu Lisiçansk’in özgürlestirilmesiyle tamamlandi" dedi.

Rusya Savunma Bakani Soygu Açiklamasi 'Luhansk Operasyonu Lisiçansk'in Özgürlestirilmesiyle Tamamlandi'
Rusya Savunma Bakani Sergey Soygu, bugün Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin’e, Ukrayna’daki askeri operasyonlara dair rapor sundu. Rus ordusunun Luhansk bölgesinde sürdürdügü operasyonlarla ilgili bilgiler aktaran Soygu,"19 Haziran tarihinde General Lapin komutasinda merkezi askeri güçler Luhansk Halk Cumhuriyeti’nin ikinci kolordu birlikleriyle, Komutan Surovikin komutasindaki güney grubu birlikleriyle, Luhansk Halk Cumhuriyeti topraklarini kurtarmak için operasyonlar baslatti" dedi.

Luhansk bölgesindeki Lisiçansk kentini de aldiklarini ifade eden Soygu, "Iki hafta boyunca düsmanlar, Gorskiy, Lisiçansk ve Severodonetsk’te kusatma altina alindi ve etkisiz hale getirildi.

25 yerlesim birimi kontrol altina alinmis olup bunlarin en büyükleri Severodonetsk, Zolotoye, Gorskoye, Volçeyarovka. Operasyon, dün LHC’nin en büyük kentlerinden biri olan Lisiçansk’in özgürlestirilmesiyle tamamlandi" ifadelerini kullandi.

"Operasyonlar sirasinda 670 kilometrelik bir alan ele geçirildi"

Rus ordusunun Luhansk’taki operasyonlari sirasinda Ukrayna ordusuna da agir kayiplar verdirdiklerini aktaran Soygu, "Operasyonlar sirasinda 670 kilometrelik bir alan ele geçirildi. 2 bin 218 Ukrayna askeri etkisiz hale getirildi ve 196 tank ve askeri araç, 12 uçak, 1 helikopter, 69 insansiz hava araci, 6 uzun menzilli roket sistemi, 97 adet roket atar sistemi, 166 adet topçu sistemleriyle 216 adet muhtelif askeri araçlar imha edildi" dedi.

Putin, komutanlari ve askerleri tebrik etti

Soygu’nun raporu sunmasinin ardindan Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin birliklerin basindaki komutanlari ve Rus askerlerini tebrik ederek, "Onlar anavatanlarinin özgürlestirilmesi sirasinda aktif sekilde hareket ettiler, kelimenin tam anlamiyla cesaret ve kahramanlik sergilediler. Hepinizi kutluyorum ve basarilarinizin devamini diliyorum. Luhansk yönünde silahli faaliyetlere katilan basari ve zafer elde eden birlikler mutlaka dinlenmeli. Askeri imkan ve kabiliyetlerini artirmali. Dogu ve Bati gruplari da dahil diger birlikler, daha önce onaylanan plan dahilinde görevlerini yerine getirmeli" seklinde konustu.

Kaynak: İHA