Emekli Oldu, Salihli'yi Kar Helvasiyla Tanistirdi

Manisa’nin Salihli ilçesinde yasayanlar, Bozdaglarin zirvesinden getirilen, dogal karlarin, visne, karadut ve limon gibi meyvelerin birlesimiyle ortaya çikan kar helvasiyla serinliyor.

Emekli Oldu, Salihli'yi Kar Helvasiyla Tanistirdi
2005 yilinin yaz aylarinda gittigi Aydin’in Nazilli ilçesinde kar helvasindan tadan Selim Beler, emekli olduktan sonra bu isi yapmaya karar verdi. Dogal karlari Bozdaglarin zirvesinden, kullandigi karadut, visne ve limon serbetlerini ise Nazilli’den getirten Selim Beler, kisin üsüten kari, serbetlerle lezzet sölenine dönüstürüyor. Beler, meyve serbetlerinin karla birlesmesiyle ortaya çikan kar helvasini, Ali Ihsan Karayigit Futbol Sahasi karsisinda açtigi seyyar tezgahinda sicaktan bunalan Salihli ve bölge halkiyla bulusturuyor.

“Kisin üsüten kari, yazin lezzetli serinlige dönüstürüyorum”

Bu isi Salihli’de yapan tek kisi oldugunu belirten Selim Beler, kar helvasi yapilisini ise su sekilde anlatti: “Bozdaglarin zirvesinden getirttigim dogal karlari, bardak içerisine alip, üzerine ise dogal olarak hazirladigimiz karadut, visne ve limon serbetimizden birisini, müsterimiz hangisini tercih ederse üzerine onun serbetini döküyorum. Kisin üsüten kari, yazin lezzetli serinlige dönüstürüyorum. Kisacasi burada dogal kari, meyve serbetleriyle lezzetlendirerek müsterilerimize sunuyorum” dedi.

Kar helvasinin Salihli’de ilgi gördügünü anlatan Beler, kar helvasini merak edip tadini bakmak için yiyenlerin de oldugunu söyledi.



“Kar helvasi gelenegini yasatmak istiyorum”

Agizlari tatlandirip ferahlatan kar helvasinin bir kültürel varlik oldugunu anlatan Beler “Ben Salihli’de kar helvasini yasatmak istiyorum. Çünkü dogal bir lezzet olan kar helvasi, yaz aylarinda çok serinletiyor. Umarim bu isi Salihli’de çok kisi yapar ve kar helvasi gelenegi yasatilir. Bu isi sadece ben degil, daha çok kisinin yapmasini istiyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA